Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2007

Linux και OpenOffice επέλεξε η ΠΓΔΜ για τους μαθητές

Από το άρθρο στο in.gr σήμερα:


Το υπουργείο Παιδείας της ΠΓΔΜ υλοποιεί το πρόγραμμά του «Υπολογιστής για κάθε παιδί» προσφέροντας σε κάθε μαθητή της χώρας μια θέση εργασίας με το λειτουργικό σύστημα Linux και τις δωρεάν εφαρμογές γραφείου OpenOffice.

Η κυβέρνηση της χώρας συνήψε συμφωνία με την εταιρεία ΝComputing για τη δημιουργία 180.000 θέσεων εργασίας, οι οποίες θα αποτελούνται από φθηνά τερματικά συνδεδεμένα σε κεντρικούς υπολογιστές που τρέχουν Ubuntu Linux.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δημιούργησε σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Το OpenOffice, μια σουίτα εφαρμογών γραφείου που διατίθεται ελεύθερα ως «ανοιχτό» λογισμικό, μεταφράστηκε στη γλώσσα της ΠΓΔΜ από εθελοντές.

Ξέρετε καλέ, η ΠΓΔΜ, αυτοί οι βάρβαροι που θέλουν να λέγονται και Μακεδόνες τα παλιόπαιδα. Αυτοί που τσακωνόμαστε ποιος ειναι περισσότερο Μακεδόνας, ποιος είναι περισσότερο απόγονος του Μεγ. Αλεξάνδρου, κτλ κτλ. Ε, λοιπόν αυτούς τους κακούς πρέπει να τους μιμηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια ....

τσοκτσοκ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι βάρβαροι και φτωχομπινέδες ρε. Γι'αυτό βάζουν τζάμπα προγράμματα. Σαν κι αυτούς να καταντήσουμε? Εμείς έχουμε φράγκα ρε. Γι'αυτό βάζουμε MS. Ως γνωστόν, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτοί δεν πληρώνουν και άρα δεν παίρνουν τίποτα!!! :-)

ttsok είπε...

Έτσι πές τα, εσένα θέλουμε έσένα θέλουμε!!! Φτωχομπινέδες, ούτε ένα λειτουργικό δεν πάνε να αγοράσουν. Από τα έτοιμα τα φτηνιάρικα, αυτά που παίρνεις δώρο από τα καλάθια με τις κάλτσες στη λαϊκή ....

Christos Saroglou είπε...

καλά που το 'πες..

μέχρι πότε λέει έχουμε κλείσει συμφωνία με την microsoft? το 2013??

:-)