Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2007

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Μία κίνηση που υποστηρίζει και το ΚΚΕ. Αξίζει την προσοχή μας! Και κάτι παραπάνω ...

Για περισσότερο από πέντε χρόνια πέντε κουβανοί παραμένουν φυλακισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τους έχουν επιβληθεί μεγάλες ποινές, αποτέλεσμα μιάς πολωμένης δίκης που έλαβε χώρα στην πόλη του Μαϊάμι. Οι Πέντε βοηθούσαν στην έρευνα για τρομοκρατικά σχέδια που οργανώνονταν ενάντια στην Κούβα από ακροδεξιές κουβάνικες ομάδες της Φλόριδας.

Η Ομάδα Εργασίας για Αυθαίρετες Κρατήσεις της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την κράτηση τους αυθαίρετη και μία ομάδα τριών δικαστών του Εφετείου της Ατλάντα, που της είχε ανατεθεί να εξετάσει την υπόθεση, ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει άκυρη τη δίκη και υπέδειξε την ακύρωση των ποινών που είχαν οριστεί στο Μαϊάμι. Αργότερα, η ολομέλεια του δικαστηρίου, με όχι ομόφωνη ψηφοφορία, ακύρωσε την απόφαση αυτή των τριών δικαστών και αυτή τη στιγμή η υπόθεση συνεχίζει στο εφετείο.


Οι Πέντε έχουν παραμείνει απομονωμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, κάτω από βάρβαρες συνθήκες με κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους ακόμη και των ίδιων των αμερικάνικων νόμων. Σε δύο από αυτούς έχει απαγορευτεί το δικαίωμα να δέχονται επισκέψεις των συζύγων τους.



Ενώνουμε και τη δική μας φωνή μας με όλο το κόσμο απαιτώντας να σταματήσει αμέσως αυτή η τεράστια αδικία. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε μέχρι να λάμψει η αλήθεια και αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη χώρα τους και τις οικογένειες τους.



Υπογραφές: http://www.liberenlos5.cult.cu


τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: