Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2007

Δημόσια Έργα ... Δόντι έχεις καλέ;


Η παραπάνω ταμπέλα στήθηκε στη γειτονιά μου (στην Αγγλία) 4-5 μέρες πριν ξεκινήσουν τα έργα για να ενημερώσουν τον κόσμο για την παράκαμψη που θα γίνει τις επόμενες μέρες στη συγκεκριμένη διαδρομή. Ταμπέλες υπάρχουν για περίπου μισό μίλι, που καθοδηγεί τον κόσμο στην παράκαμψη, ώστε μετά να καταλήξει εκεί που θα τον έβγαζε ο δρόμος.

Είδα την ταμπέλα λοιπόν, και σκέφτηκα τη γειτονιά μου στην Ελλάδα. Χωματόδρομος που στρώνεται κατα καιρούς με άσφαλτο αφού ο γείτονας παρακαλέσει το γνωστό του στη Νομαρχία.

Η τελευταία στρώσις, έγινε την επόμενη των εκλογών - μάλλον για πριν το ήθελαν, αλλά δεν τους πρόλαβαν όλους, οπότε εμείς ξεμείναμε μετά. Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη λοιπόν, κατα τις 4 το μεσημέρι - υποτίθεται ώρα κοινής ησυχίας - σκάει μύτη το πρώτο φορτηγό και ρίχνει ζεστό πετρέλαιο ή κάτι τέτοιο, η πρώτη επίστρωση και καλά ώστε να κάτσει καλά η άσφαλτος από πάνω. Πρακτικά, αχρηστεύει το δρόμο και όλους όσοι ήθελαν να βγούν/μπουν στα σπίτια τους εκείνη την ώρα (περί τα 15 αμάξια). Μετά από 15 λεπτά, έρχεται και το κυρίως, ρίχνουν την άσφαλτο, τη στρώνουν και γεια σας.

Το τραγικό, δεν είναι ότι δεν ειδοποίησαν, ή ότι δεν έβαλαν τουλάχιστον τον κάδο σκουπιδιών για κλείσουν το δρόμο αφού έφυγαν, ώστε να μην πατηθεί αμέσως η φρέσκια άσφαλτος. Το τραγικό είναι ότι έβαλαν άσφαλτο μέχρι και το σπίτι του γείτονα που είχε το μέσο στη Νομαρχία. Δηλαδή τα πρώτα 20 μέτρα του δρόμου ασφαλτοστρώθηκαν, αλλά τα υπόλοιπα 10 όχι! Και επίσης, επειδή τους περίσσεψε λίγο άσφαλτος, πήγαν και τημ έριξαν και σε ένα κάθετο (που περιλαμβανόταν στα 20 μέτρα του ρουσφετογείτονα) δρόμο, έτσι μία αφέλεια, 4-5 μέτρα κακοστρωμένης πίσσας, τα κατακάθια από το φορτηγό! Που σε ένα μήνα λογικά θα έχει γίνει από τις βροχές, κτλ κτλ, πέτρες και χαλίκια και σκόνη στα πέρυξ.

τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: