Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

Επανίδρυση της μαλακίας - Ζήτω το έθνος καλέ!

Από την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα σήμερα (διάφορα αποσπάσματα από το σημερινό Ριζοσπάστη):


«Εκθεση ιδεών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος τις προγραμματικές δηλώσεις, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε αυτές, παρά το γενικόλογο χαρακτήρα τους, περιλαμβάνεται όλο το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση φτάνει μόνο στην Ελλάδα ο τζίρος των εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων (προέρχονται από το αίμα του ομφάλιου λώρου), τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος μυελού των οστών ή άλλες γενετικές παθήσεις.


Μετά την καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ ότι «ο δήμαρχος της Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος είναι φορέας καταστροφής του περιβάλλοντος και πλασιέ των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού», ο δήμαρχος, αναγκάστηκε να σταματήσει τη διάνοιξη δρόμου από το Μπισκινόρεμα μέχρι το Κακόβατο, ενέργεια που καταπατούσε και κατέστρεφε τις θίνες της περιοχής, που ως γνωστόν είναι προστατευόμενες.

Ψευδαισθήσεις ότι μπορεί μέσα στο σημερινό σύστημα να ρυθμιστεί η «αγορά» προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, καλλιέργησε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και μάλιστα προχώρησε σε εμφανές φραστικό άνοιγμα προς τον ΣΥΝ, ο οποίος σημειωτέον ερωτοτροπεί με δυνάμεις του «σοσιαλιστικού χώρου» όπως τις αποκαλεί.


Μπένι Χιλ Σόου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε επειδή του έλειπαν τα καλά ιδεολογικά και προγραμματικά κείμενα, (Το ΠΑΣΟΚ) έχασε προς τα αριστερά γιατί δεν έπεισε ως αντιπολίτευση και προς τα δεξιά γιατί δεν έπεισε ως κυβερνητική πρόταση».

Ο Καρατζαφέρης (αυτο) προδόθηκε:«Εάν θέλετε να δείτε οπή διαφυγής - είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ - είναι στο άκρο δεξιά του μαντριού».


Και ο συνεπής πρωθυπουργός μας: «Είμαι συνεπής γιατί είχα πει ότι δε θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο και δεν τον άλλαξα, αλλά τώρα θα τον ...αλλάξω!». Επίσης δεν θα μπει νέα φορολογία, αλλά με εκτιμήσεις με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις του προϋπολογισμού η νέα επιβάρυνση σε φόρους θα είναι 600€. Ωραία ...

* * * * *

Σε λίγο θα πεταχτεί ο Βαγγέλης ο Γιαννόπουλος από καμιά γωνιά και θα αρχίσει να φωνάζει ... "καραγκιόζηδες!"

Λέτε να βοηθούσε κάποιο ευχέλαιο;

τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: