Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Ο Στάλιν ή τα ΜΜΕ καίνε τις εκκλησίες;

Σκεφτόμουν διάφορα μετά το ανακοινωθέν για την αποτυχημένη μεταμόσχευση στον Αρχιεπίσκοπο. Μετά τον ιατρικό τηλεμαραθώνιο, από τα καμάρια του έθνους, τα ΜΜΕ μας.

Όπου απ' ότι άκουσα και ψιλοείδα πέρασαν όλοι οι τεράστιοι γιατροί, όπου όλοι οι δημοσιογραφίσκοι, μετά από πιλότοι (Helios), καπετάνιοι (Σάμινα), φορτηγατζήδες (Τέμπη), σεισμολόγοι / πολιτικοί μηχανικοί (σεισμός Αθήνας '99), είναι πλέον και φτασμένοι χειρούργοι.

'Οπου στην Ιερά Σύνοδο σου λέει τον έθαψαν πριν την ώρα του τον άνθρωπο. Αυτοί πριν τις 9 του μακαρίτη, άλλον έβαλαν στο σπίτι. Όλες οι κεφαλές της ορθοδοξίας. Της χριστιανοσύνης. Της αγάπης για τον συνάνθρωπο καλέ ...

Όλοι οι παραπάνω λοιπόν, είναι αυτοί που θα κατηγορήσουν το ΚΚΕ για αθεϊα, την ΕΣΣΔ και ειδικά τον Στάλιν ότι έκαιγε εκκλησίες και παπάδες, κι εν πάση περιπτώση εμάς καλέ τους κακούς και σατανικούς κομμουνιστές που φταίμε για όλα ...

Το ΚΚΕ, που η νεολαία του με το φεστιβάλ της πριν δυο μέρες, συγκέντρωσε ένα ποσό (μεγάλο εκτιμώ λόγω και της μεγάλης προσέλευσης) που θα πάει όλο στους πυρόπληκτους μαθητές και νέους της Ηλείας. Και για όποιον δεν κατάλαβε, το κύριο ετήσιο έσοδο της ΚΝΕ θα διατεθεί σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ενώ άλλοι, με περιουσίες πακτωμένες στα ντουλάπια, δεν έβγαλαν μιλιά. Για το φεστιβάλ που όλα αυτά τα ΜΜΕ που νοιάζονται για την κεφαλή της χριστιανοσύνης στην Ελλάδα δεν ανέφεραν τίποτε!

Άραγε αυτοί που σήμερα χτίζουν με αγώνες και προσωπικό κόστος πάνω στα αποκαήδια, είναι αυτοί που έκαψαν και τις εκκλησίες τότε;

τσοκτσοκ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεπτομέρεια: αστικός μύθος ότι ο Στάλιν έκαιγε τις εκκλησίες. Είναι βιντεοσκοπημένα πολλά γεγονότα που δείχνουν ότι οι κομμουνιστές έσωζαν ό,τι υπήρχε στις εκκλησίες ως κειμήλιο. ο λαός και ιδίως οι ρασπούτνικοι κατέστρεφαν τις εκκλησίες, οι μεν διότι θυμόντουσαν την απίστευτη καταπίεση της ρωσικής εκκλησίας, ιδίως ιδεολογικής καταπίεσης, οι δε επειδή η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία κατά την άποψή τους ευθυνόταν για τον θάνατο του Ρασπούτιν (παίζει άλλωστε). Από εκεί και πέρα, όντως το κράτος έκανε απαλλοτριώσεις εκκλησιών. Γιατί δεν χρειάζεται σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο να υπάρχουν εκκλησίες, τί να κάμομε τώρα. Οι χώροι που ελευθερώθηκαν δόθηκαν στον σοβιετικό λαό.

ttsok είπε...

Ναι, το έχω διαβάσει αυτό. Ειρωνικό/συγκριτικό είναι το σχόλιο, προς αυτούς που τα πιστεύουν.

Και κυρίως, έστω ρε παιδί μου ότι το έκανε. Κοιτάξτε πώς είναι τα πράγματα σήμερα. Οι αντίστοιχοι άνθρωποι, πώς συμπεριφέρονται και πώς λειτουργούν. Άρα μάλλον δεν το έκανε ... εις άτοπο ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν διορθωτικό το σχόλιό μου. Καλά τα έγραψες. Απλά, να δούνε τη μούρη τους στον καθρέφτη κάποιοι. Τραγιά εντελώς.