Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2007

Καταγγελία στο ΕΣΡ ... ΤΩΡΑ!!!

Θυμήθηκα μία ιστορία. Χριστούγεννα ήταν, προ 1990, και είμαι με τους γονείς μου πιτσιρικάς, για τις γιορτές, σε οικογενειακό σπίτι στην Πύλο. Και βλέπουμε ΕΡΤ-1 (τότε), ένα συνεργείο να έχει πάει σε ίδρυμα ορφανών ή παιδιών που τα είχαν εγκαταλείψει οι γονείς τους, κάτι τέτοιο. Ο/Η δημοσιογράφος τότε, ρωτάει ένα από τα παιδάκια: "Πώς νοιώθεις που φέτος στις γιορτές δεν θα έρθει ο μπαμπάς;" !!!! Σε 5-6 χρονών παιδάκι, κάνει αυτήν την πανέξυπνη ερώτηση.

Ο πατέρας μου γίνεται Τούρκος, και προσπαθεί να πάρει τηλ και να μιλήσει με Αθηνα στην ΕΡΤ να βγάλει άκρη (γι' αυτό είπα τις περιοχές, Πύλος Αθήνα τότε να πάρεις τηλ, χμ, χειμωνιάτικα, κάτι τα χιόνια, κάτι οι βροχές, ηταν υπόθεση). Δεν θυμάμαι τί έγινε, απλά αυτή η εικόνα μου έχει μείνει καρφωμένη. Ένας 5χρονος μπόμπιρας, να κοιτάει με τις ματάρες του την κάμερα μετά την ερώτηση-για-νόμπελ του/της δημοσιογράφου.

Τελικά, υπάρχουν και χειρότερα. Σήμερα, όχι τότε....όχι πριν το 90, δηλαδή 20 χρόνια πριν. Η Ελλάδα που εκσυχρονίστηκε, που έχουμε κυβερνησία, που πήγε μπροστά, με τους Ολυμπιακούς, τα έργα, τον άρτο και τα θεάματα. Σε αυτήν την Ελλάδα, υπάρχουν και χειρότερα.



Αντιλήφθηκα τί έπαιξε στην τελευταία εκπομπή ΜΠΟΡΩ της κ. Δρούζα από το ποστ του ΠΡΕΖΑ TV και σήμερα σε ένα σχόλιό του στο αντίστοιχο ποστ του x-berliner. Η κ. Δρούζα λοιπόν, επέλεξε να παίξει με το δράμα των γονιών των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

Δεν έχω να πω πολλά. Απλά, όπως ανέφερε στο σχόλιο και ο ΠΡΕΖΑ TV, εδώ:
μπορεί να κάνει ο καθένας επωνυμη καταγγελία για κάποια εκπομπή στο ΕΣΡ. Άντε να δούμε μπας και εκτός από φιλιά μεταξύ γκέη, το ΕΣΡ ξυπνήσει και ρίξει και πουθενά αλλού πρόστιμο.

2 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Έχω όμως και μια αντίρρηση. Για ποιο λόγο αναπαράγεται εσείς αυτές τις εικόνες;

ttsok είπε...

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, γιατί το σκέφτηκα πολύ πριν βάλω αυτήν τη φώτο.

Δεν είμαι κατά του να προβάλλονται "σκληρά" ντοκουμέντα και φωτογραφίες, εφόσον μπορούν να δώσουν μία ώθηση αντίδρασης, αν είναι κάτι που θα ξυπνήσει τον κόσμο (Βλέπε πορτρέτο Μπους φτιαγμένο απ' όλους τους νεκρούς Αμερικανούς φαντάρους στο Ιράκ, εικόνες από Λίβανο και Παλαιστίνη, κοκ).

Διαφωνώ με το να προβάλλονται "σκληρά" ντοκουμέντα με μόνο σκοπό το κέρδος, την ακροαματικότητα και το να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο. Πιστεύω το παρόν ποστ δεν είχε τέτοιο σκοπό, ούτε με τον ανθρώπινο πόνο να παίξω, ούτε να κερδίσω, ούτε βέβαια και την ακροαματικότητα (να'ναι καλά οι 2 φανατικοί αναγνώστες αυτού του μπλογκ, άλλους δε θέλω ... ;-) ).