Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2007

Αλήτες εν δράση...

Για τον κ.Τράγκα και τον κ. Κακαουνάκη δεν θα μιλήσω γιατί πραγματικά τους εκτιμω! ...

Αλλά ρε φίλε δαπίτη, λίγο ηθική, αισθητική και λίγο arkidia δεν έχεις; Έκανες αντιπαράθεση απέναντι στην κοπελιά με τέτοιο τρόπο; τη συμφοιτήτριά σου σε τελευταία ανάλυση; Κρύφτηκες πίσω από τον Τράγκαουνάκη και τον παρουσιαστή για να βγάλεις το δίκιο σου;

Χέστα πολιτικά, χέστα κομματικά, χέσε και τους καπιταλισμούς, χέζε όση ώρα θες. Λίγο θάρρος ρε γαμώτο από τη ΔΑΠ, κοτζάμ οργάνωση, περίμενα. Βγες και πέστα σταράτα, με θάρρος. Όχι 4 άντρες απέναντι από μία κοπέλα, κι εσύ, νεολαίος κι όλας, να πατάς εκεί. Θα είστε και κυβερνητικά στελέχη μεθαύριο.

Όσο για την σ/φισσα συγχαρητήρια. Όσο σε αφήσανε να μιλήσεις κατάφερες και τους τα έχωσες, λίγα και καλά. Πραγματικά τέτοια υπομονή είναι αξιοθαύμαστη. Αλληλεγγύη στη σ. Π. Κουμαντάνη, που όχι μόνο επιβίωσε, αλλά τους πάτησε και κάτω.

τσόκτσόκ

13 σχόλια:

libertarian είπε...

Καλά για τα πανηγύρια το δελτίο, ειδικά ο Τράγκας και ο Κακαουνάκης.

Η κοπελιά λέει ότι οι αποφάσεις της συνέλευσης δεν επιβάλλονται με την βια. Δλδ αν τελικά κάποιος αγνοήσει την απόφαση αυτής της μειονότητας και πάει να δώσει μάθημα θα τον αφήσουν ελεύθερο να το δώσει ή θα ασκήσουν βια επάνω του ώστε να τον εμποδίσουν να το δώσει;

Η κατάληψη προϋποθέτει την βια, δεν τους λένε "σας παρακαλώ μην κάνετε μάθημα".

Δεύτερον η ΓΣ δεν μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει . Ένα από τα πράγματα που δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει είναι το κλείσιμο μιας σχολής και να εμποδίσει τους υπόλοιπους συμφοιτητές να κάνουν μάθημα. (όπως δεν θα είχε δικαίωμα να την κάψει αν αυτό είχε προταθεί και είχε ψηφιστεί ακόμα και από την πλειονότητα των φοιτητών) Απλά δεν έχει τέτοια εξουσία.

Christos Saroglou είπε...

μου θυμίζει αυτό το tvspot στο mega, με το παζάρι στο Μπαλί που ακούς πολλές φωνές.

Πονεμένη ιστορία με τα Πανεπιστήμια. Δυστηχώς..

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ήξερα γιατί οι φοιτητές κάθονται και πηγαίνουν να "συζητήσουν" με αυτά τα ζώα τους Τραγκαουνάκηδες. Χαμένη υπόθεση είναι.

ttsok είπε...

@christos: και το Μπαλί πιο πολιτισμένο είναι, οι δικοί μας χειρότεροι ειναι

@rocean: εμ, τους δίνουν 25 δευτερόλεπτα τη μέρα, κάπως πρέπει να τα εκμεταλλευτούν.

@libertarian: Η κατάληψη με τη βία θα επιβληθεί σε κάποιες φάσεις. Αυτό που λογικά εννοούσε εκείνη τη στιγμή η φοιτήτρια, είναι ότι δεν είναι η βία ο πρώτος στόχος και ο τρόπος πειθούς. Επίσης, κάθε φοιτητικός σύλλογος έχει καταστατικό, και με βάση αυτό κινούνται οι γενικές συνελεύσεις. Η κατάληψη από το νόμο νομίζω παράνομη πράξη είναι, όπως και το να κάψεις τη σχολή. Απλά με το πρώτο υποθέτεις ότι κάνεις κάτι διαφορετικό προς όφελος των φοιτητών και της κοινωνίας. Με το κάψιμο μάλλον όχι. Οι ταξικοί αγώνες γίνονται γιατί από πίσω βρίσκεται η γνώση ότι η κοινωνία μπορεί να αλλάξει. Οι αγώνες των φοιτητών δεν είναι απλά για να καβλαντίσουν και για να χαρούν για τη συνέλευση και την εξουσία που τους δίνει.


Την εξουσία τη δίνουν κάποιες διαδικασίες και αυτήν την χρησιμοποιείς στη συνέχεια, πιστεύοντας ότι κάνεις κάτι προς όφελος κάποιου. Οι φοιτητές που αγωνίζονται, ξέρουν ότι το κάνουν προς όφελος της εκπαίδευσης και του λαού. Η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η σημερινή πολιτική και οι εκπρόσωποί τους στα πανεπιστήμια ΞΕΡΟΥΝ ότι το κάνουν προς όφελος των επιχειρήσεων και των χρηματοδοτών τους.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο αστείο είναι που ο ΔΑΠίτης/ΟΝΝΕΔίτης λέει ότι έτσι όπως πάμε θα χάσουμε ανθρώπινες ζωές! Θράσος! αυτοί που μαζεύτηκαν 20 άτομα στα Γιάννενα και πήγαν και έδειραν 2 παιδιά από το Φυσικό. Αυτοί που το '91-'93 έσπερναν τον φόβο στις καταλήψεις στην Πάτρα με αποκορύφωμα την ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ του Νίκου Τεμπονέρα. Υποκριτές...

Υ.Γ.: Ωπ! libertanian και εδώ? Πάλι για μειονότητες λες? Βαριέμαι να τα ξανα λέω. Επειδή όμως μαζεύτηκαν πολλά για αυτό το θέμα θα κάνω και εγώ ένα post εξαιρετικά αφιερωμένο. Φιλικά πάντα μην παρεξηγηθούμε :-)

libertarian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
libertarian είπε...

ttsok το ότι οι καταληψίες θεωρούν ότι είναι για το καλό της κοινωνίας δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι έτσι. Εγώ πχ θεωρώ ότι αυτή η συντηρητική "επανάσταση", κάνει κακό. Το μονοπώλιο τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επίσης. Αν θεωρήσω ότι είναι για το καλό της κοινωνίας νομιμοποιούμε και εγώ να κάνω παράνομες πράξεις για να εμποδίσω αυτούς που θεωρώ ότι βλάπτουν την κοινωνία; Θα μου πεις δεν συμφώνησε η ΓΣ. ε και; Δεν εκπροσωπεί τους φοιτητές για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν πατάνε στις ΓΣ. Μονάχα η ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, αριστερά σχήματα, κτλ άντε και κανένας ανεξάρτητος αριστερός. Στην δική μου συνέλευση μάλιστα δεν θα βγει απλά πλειοψηφικά η απόφαση αλλά παμψηφεί, me myself and I υπερ :P

ωπ tool και εσύ εδώ; :)
Νόμιζα ότι τελικά το θέμα με την μειονότητας είχε λυθεί. Όλοι συμφώνησαν ότι μόνοι σας τις οργανώνετε, μόνοι σας τις αποφασίζεται τις καταλήψεις, Εξ' ού και οι απαντήσεις περί "επανάστασης" από λίγους -την ελιτ που γνωρίζει την αλήθεια και θα σώσει την μάζα που δεν ξέρει το καλό της και δεν στηρίζει τον "αγώνα¨- κτλ Μιλάμε για αστείους αριθμούς σε σχολές με χιλιάδες φοιτητές. Τώρα βλέπω ότι συμφωνούμε και στον βίαιο και παράνομο χαρακτήρα της κατάληψης Υπάρχει πρόοδος ;)

Ανώνυμος είπε...

Το επιχείρημα ότι οι γενικές συνελεύσεις δεν εκπροσωπούν τους φοιτητές εχει γίνει κουραστικό. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν εκπροσωπείται μπορεί να πάρει τα ποδαράκια του και να πάει στη ΓΣ να ψηφίσει. Δεν υπάρχει καμιά βία σε αυτό.
Τώρα όσον αφορά το νόημα της κατάληψης ως μέσο αντίδρασης με ποιο τρόπο το κρίνουμε;Δε νομίζω πώς υπάρχει διαφωνία σχετικά με το αν οι καταλήψεις παρεμποδίζουν την πρόοδο των μαθημάτων και άρα με αυτό τον τρόπο της γνώσης. Ούτε στο γεγονός πως τα πανεπιστήμια χρειάζονται αναβάθμιση διαφωνεί κανείς.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτό που επιδιώκουν οι φοιτητές είναι πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα προς όφελος τους. Γιατί δεν θεωρούν όφελος την είσοδο του νόμου της αγοράς στους χώρους διακίνησης της γνώσης.Στην ουσία έχουμε μια γεννιά φοιτητών που βλέπει με τρόμο να αμφισβητούνται κεκτημένα με κόπο δικαιώματα. Και μάλιστα τα δικαώματα αυτά είναι που θεμελίωσαν τις δημοκρατικές αξίες.( Και δεν είναι μόνο το άσυλο και η δώρεαν εκπαίδευση που διακυβεύονται στις μέρες μας. Είναι τα εργασιακά δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα, κτλ.) Για να μην επεκταθούμε περεταίρω, οι φοιτητές αγωνίζονται με το όπλό που ως φαίνεται είναι το μόνο που διαθέτουν. Είναι αδιάλλακτο; Ίσως.Η πολιτική της κυβέρνησης τι είναι τότε? Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος είναι ο σωστός τρόπος να εκφράσει κανείς την αντιδρασή του σε αποφάσεις που τον αφορούν και προτάσσονται με αδιαλλαξία.Ίσως εδώ εφαρμόζει και το ρητό "μάχαιρα έδωκες,μάχαιρα θα λάβεις".
Από αυτή την κατάσταση όλοι βγαίνουμε ζημιωμένοι.Ας σταματήσει από εκέι που ξεκίνησε.Αν πάψει ο λόγος που προκάλεσε την αντίδραση, θα πάψει και η αντίδραση.

Έλλη

libertarian είπε...

Κοίτα κουραστικό έχει καταντήσει και το να θεωρείτε ότι εκπροσωπείτε εσείς τους φοιτητές όταν στις ΓΣ μαζεύονται τόσα λίγα άτομα.

"Το θέμα όμως είναι ότι αυτό που επιδιώκουν οι φοιτητές είναι πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα προς όφελος τους. Γιατί δεν θεωρούν όφελος την είσοδο του νόμου της αγοράς στους χώρους διακίνησης της γνώσης.Στην ουσία έχουμε μια γεννιά φοιτητών που βλέπει με τρόμο να αμφισβητούνται κεκτημένα με κόπο δικαιώματα."

Κάνεις το εξής λογικό λάθος:
"Οι φοιτητές αυτό, οι φοιτητές εκείνο".
Οι φοιτητές στην πλειονότητα τους δεν κάνουν ούτε αυτό, ούτε εκείνο, ούτε το παράλο, αυτό που κάνουν σίγουρα είναι να μην πατάνε στις συνελεύσεις σας. Άρα όταν λες οι φοιτητές γενικά και αόριστα πρέπει να προσδιορίζεις ποιοι ακριβώς γιατί έτσι παραπλανείς όσους σε διαβάζουν.

Η ΠΚΣ, τα ΕΑΑΚ, αριστερά σχήματα, κανα δυο ανεξάρτητοι αριστεροί κάνουν εκείνο και το άλλο. Μπορείς να λες οι καταληψίες, όχι όμως οι φοιτητές γιατί έτσι φαίνεται σαν να εκπροσωπείτε όλους τους φοιτητές

Το 5% δεν είναι μια γενιά φοιτητών.

Ανώνυμος είπε...

Λέω οι φοιτητές γιατί οι φοιτητές διαμαρτύρονται.Οι φοιτητές που διαμαρτύρονται λοιπόν(αν όλο μας το πρόβλημα εντοπίζεται στη σημειολογία) έχουν αυτές τις θέσεις.Όσοι φοιτητές δεν έχουν αυτές τις θέσεις και είναι θύματα της κατάστασης γιατί δεν πάνε να στηρίξουν την αποψή τους και τα συμφέροντα τους? Που είναι όλοι αυτοί που δεν εκπροσωπούνται? Ποιος τους εμποδίζει να ανατρέψουν τα δεδομένα αφόυ αποτελούν πλειοψηφία?
Και κάτι ακόμη επειδή θεώρησες ότι μιλάω ως εκπρόσωπος κάποιας παράταξης απ' ότι κατάλαβα.Είμαι από εκείνους που ζημιώνονται περισσότερο από όλο αυτό.Χρωστάω ένα μάθημα και δεν μπορώ να τελείωσω.Επιπλέον κινδυνεύω να χάσω την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακό.Δεν συμμετείχα στις καταλήψεις, δεν ανήκω σε καμιά παράταξη και έχω κουραστεί πολύ από όλο αυτό.Αλλά μπορώ να καταλάβω την ανάγκη που έβγαλε τόσους ανθρώπους στο δρόμο. Δηλαδή εσύ πιστευέις ότι έχει κανείς όρεξη να χάνει χρόνο από τη ζωή του για πλάκα?Δεν μου φαίνεται και τόσο αστείο.Ή πιστεύεις ότι είναι πιο υγιές για μια νεολαία να μην αντιδρά και να καταπίνει αμάσητη κάθε αλλάγή;
Όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης, που χωράει συζήτηση,απλά ως τώρα δεν έχω ακούσει και καμία εφαρμοζόμενη πρόταση από τους κατακριτές των καταλήψεων.Επί της ουσίας λοιπόν που διαφωνεις;

Έλλη

ttsok είπε...

@libertarian: οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό για το σώμα των όλων φοιτητών, δεν το κάνουν για μικροπολιτικούς ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν αγωνίζονται μόνο για τους "καταληψίες" όπως τους λές, μόνο για τους εαυτούς τους. Αγωνίζονται για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές.

Και όπως έβαλε πολύ σωστά η Έλλη, όπως οι "καταληψίες" λιώνουν τα παππούτσια τους εδώ και μήνες, και κάθε βδομάδα συνέλευση και πορεία, ε ας κάνουν το ίδιο και όλοι όσοι διαφωνούν, να έχουμε συνελεύσεις 30000 φοιτητών σε κάθε σχολή με 99% υπέρ της αλλαγής του 16. Δεν αναρωτιέσαι λίγο γιατί δεν γίνεται αυτό όμως;

Γιατί όλοι αυτοί που κλαίγονται για την εξεταστική κτλ κτλ, 2 μήνες τώρα είχαν αράξει, φραπεδιές , στα χωριά τους, κτλ κτλ, χαλαρά με φίλους και έλεγαν "ναι μωρέ κατάληψη έχουμε, άραγμα". Τώρα απλά κάποιους τους έπιασε το σφίξιμο και έχουν πανικοβληθεί λίγο. Αυτοί είναι για μένα το 5% που λές, όχι αυτοί που αγωνίζονται και πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους.

Τέλος, ρε libertarian για τα "αστεία νούμερα" που λές, έπρεπε να χαίρεσαι ως δημοκράτης που είσαι υποθέτω, το γεγονός ότι υπάρχει μία συμμετοχή φοιτητών που μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια, σε εκλογές, συνελεύσεις και πορείες. Ναί υπάρχει αποχή, υπάρχει κόσμος που απέχει αλλά διαφωνεί με την αλλαγή στο 16 και ο οποίος πρέπει όλοι να παλέψουμε να κινητοποιηθεί και να αγωνιστεί. Τώρα, να χρησιμοποιείς την υπάρχουσα αποχή και επίσης να θεωρείς ότι όσοι απέχουν βιάζονται να κάνουν τα "μαθήματά" τους και να χαίρεσαι για την αποχή και για να τη χρησιμοποιείς για να πείς ότι οι αγώνες είναι αντιδημοκρατικοί, τότε ... άσταναπάνε.

Ανώνυμος είπε...

Γενικές συνελεύσεις του κώλου όπου μαζεύονται δυο πουτανακια σαν την Κουμαριανώτου και 5- 6 κουμμούνια που τις ξεσκίζουν χωρίς απαρτία και με καταπάτηση του καταστατικού έχουμε χορτάσει.
Τσογλάνια σε κομματική αποστολή που τους τρέφει το κόμμα και επαγγελματίες καταληψίες χωρτάσαμε

ttsok είπε...

Κουμαριανώτου; Αντέγραφε σωστα τουλάχιστον τα ονόματα ρε φιδέμπορα.

Ευχαριστώ πάντως για το comment, διαφωτιστικότατο. Θα τα υιοθετήσω αυτά που λες από εδώ και πέρα.