Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Βενεζουέλα: επιτέλους κάποιος έκλεισε ένα τηλεοπτικό κανάλι ...

Το λοιπόν, έχω παρακολουθήσει μόνο από ηλεκτρονικό τύπο τα σχόλια στην Ελλάδα για το κλείσιμο του σταθμού στη Βενεζουέλα. Οπότε δεν ξέρω τις αντιδράσεις όλων των τηλεοπτικών διαμαντιών μας. Αλλά αν κλείσω τα μάτια ...

Φαντάζομαι όμως ότι οι Τραγκακαουνάκηδες και οι Πρεντετρέμηδες φοβήθηκαν ότι θα καταλήξουν στα Γκούλαγκ, φραπελιές θα καταργηθούν δια νόμου, τα σκυλιά θα απογορεύεται να αναφέρεται ότι κάνουν εμετό και πάνε σε ψυχολόγο, και κάθε είδους ζετεμπανιές θα τιμωρούνται δια ομοιοπαθητικής: ο ηθικός αυτουργός σε κοσμοπολίτικο Γκαλά στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο θα τραγουδάει τα ακατανόμαστα τραγούδια, εν μέσω χλευασμών κτλ κτλ.

Αχ, τί καλά. Σε μία τέτοια περίπτωση θα αναφωνούσα κι εγώ "Μια χούντα μας χρειάζεται" ...

Κάτι καλό γίνεται στη Λατινική Αμερική, για να δούμε για να δούμε ....



τσοκτσοκ

ΥΓ: ένα μέρος του ιστορικού και της επικαιρότητας εδώ. Επίσης, σήμερα στο Ριζοσπάστη, το παρακάτω κείμενο από τον Ημερόδρομο, λίγο πιο σοβαρά από την αφεντιά μου, κάνει μία αναλογία με την ελληνική πραγματικότητα για να μην παραλογίζονται μερικοί μερικοί...

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα υποθετικό τηλεοπτικό κανάλι (ας το βαφτίσουμε «ΜΕΓΚΑΝΤΕΝΑΣΤΑΡ»). Ας υποθέσουμε, παράλληλα, ότι μια ωραία πρωία, την 21η Απρίλη του σωτήριου έτους 2967, κατεβαίνουν στην Ομόνοια τα τανκς των συνταγματαρχών (ας τους βαφτίσουμε «Παπαδοπουλοπατακομακαρέζους»). Και ας υποθέσουμε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο κανάλι, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος εξυμνεί τα τανκς, θριαμβολογεί για το «γύψο», εκθειάζει τους δικτάτορες και αποθεώνει τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και τον εξωτερικό παράγοντα (ας τον βαφτίσουμε «HΠANATOCIA») που εξέθρεψε και επέβαλε το πραξικόπημα.

Αλήθεια, όλοι αυτοί που σήμερα επιτίθενται στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας γιατί δεν ανανέωσε την άδεια λειτουργίας ενός καναλιού που έπραξε αυτά κι άλλα τόσα στο πραξικόπημα κατά του Τσάβες το 2002 και που έκτοτε συνεχίζει να διαλαλεί την ίδια «δημοκρατική» προτροπή υπέρ νέου πραξικοπήματος, εδώ στην Ελλάδα, θα του ανανέωναν την άδεια;..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και θα τον πούνε φασίστα. Βλέπεις το να λες ψέματα για να ανατρέψεις πραξικοπιματικά μια εκλεγμένη κυβέρνηση είναι δημοκρατικό.

ttsok είπε...

Εμ βέβαια είναι φασίστας....εδώ το είπε και ο πάπας...:P.