Τρίτη, Μαΐου 01, 2007

Η επικαιρότητα της εργατικής Πρωτομαγιάς


Σύντροφοι εργάται και εργάτριαι,
Αν όλο το έτος εργαζόμεθα από πρωίας μέχρι νυχτός δια να θρέψωμεν και να πλουτίσωμεν τους άλλους, αν επί όλας τας ημέρας του έτους είμεθα τα όργανα της σκλαβιάς των πατρώνων και των εκμεταλλευτών, χωρίς να έχωμεν ούτε το δικαίωμα της αναπνοής χωρίς την άδειά των, μία ημέρα όμως υπάρχει και δι΄ημάς. Είναι η ημέρα της διεθνούς μας εορτής η οποία είναι κερδισμένη με την θέλησιν και την δύναμιν των εργατών όλου του κόσμου δια να είναι δι' όλους τους καταπιεζόμενους, δι' όλους τους προλετάριους μεγάλη και ιερά, όσον καμιά άλλη μέρα. Αυτή είναι η πρώτη Μαϊου, αυτή είναι η ημέρα μας.
Όλοι με καρδιά, με μίαν πίστην, με τον ίδιο ενθουσιασμό, πειθαρχούντες και ηνωμένοι ας δείξωμεν σήμερον ότι την τιμώμεν συνειδητά και ότι εννοούμεν την σημασίαν της.
Όλοι μας κάτω από την ερυθρόν σημαίαν μας την οποία σήμερον εκατομμύρια συντρόφων μας κρατούν αλλού δοξασμένη και υπερήφανην, ας δώσωμεν τον όρκον της παντοτινής συνεργασίας και αδελφώσεως, αναφωνούντες με ψυχήν:
Ζήτω η Πρωτομαγιά των εργατών.
Ζήτω η Ένωσίς μας.
Ζήτω η Διεθνής.

Η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος
(Προκήρυξη του νεοϊδρυμένου ΣΕΚΕ(ΚΚΕ) για την Εργατική Πρωτομαγιά, 1918)

* * * * * * *

Διεκδικούμε:
  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο 15.000 ευρώ - 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα. Κρατικοί - δωρεάν βρεφονηπιακοί - παιδικοί σταθμοί.
  • Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστήριο, ούτε ευρώ στον τζόγο. Αμεση επιστροφή των κλεμμένων και των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους. Διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων από τους εργαζόμενους.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές. 6ωρη εργασία με κανονικές αποδοχές την περίοδο των εξετάσεων για εργαζόμενους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές.
  • Κατάργηση του νόμου - πλαισίου - ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών.
(το πλαίσιο διεκδίκησης του Π.Α.ΜΕ για την πρωτομαγιά, 2007)

* * * * * * * *
Εργάτριες, εργάτες, άνεργοι, Ελληνες και αλλοδαποί, νέοι, νέες εμπιστευτείτε την ταξική δύναμή σας για το δίκιο και την προοπτική σας.
Η τάξη μας, η εργατική τάξη, που υφίσταται την εκμετάλλευση από το κεφάλαιο και όλα τα δεινά του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί την πιο ισχυρή κοινωνική και την κύρια παραγωγική δύναμη παγκόσμια, με ενιαία συμφέροντα και ανάγκες, με κοινό μέλλον, ανεξάρτητα από την εθνική της προέλευση. Είναι η πρωτοποριακή δύναμη της εποχής μας.


Εργάτριες, εργάτες, νέοι, νέες, Ελληνες και αλλοδαποί, Η ΚΕ του ΚΚΕ σάς καλεί να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά του 2007, τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας, σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία της ταξικής και πολιτικής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ειδικό κάλεσμα απευθύνει στις νέες και νέους της τάξης μας, στους νέους γονείς.
Για να σταματήσει να χειροτερεύει η ζωή η δική σας, των παιδιών σας πρωτοστατήστε στην οργάνωση του ταξικού εργατικού κινήματος.

Βγάλετε σωστά συμπεράσματα για τους υπεύθυνους. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι. Εχουν τον ίδιο στόχο: Υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η διαφορά τους βρίσκεται μόνο στο ποιος θα έχει την κυβέρνηση. Σας κοροϊδεύουν προκλητικά, όταν λένε πως ενδιαφέρονται για εσάς, ότι θέλουν «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», να σταματήσει η κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων.

Είναι και οι δύο συνεργοί για όλα όσα εσείς πληρώνετε. ...

...

Εργάτριες, εργάτες, νέοι, νέες

Αντιταχτείτε στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά των λαών, στο συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο. Στην αλλαγή των συνόρων που προωθούν στα Βαλκάνια με τη δημιουργία κράτους προτεκτοράτου στο Κόσσοβο. Απαιτήστε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

(από το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: