Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Εντουπίζου ... πράσινα παππούτσια στο χαντάκ' ...

Είναι ένα θέμα που πιστεύω αξίζει περισσότερο της προσοχής της μπλογκόσφαιρας. Ο Γ. Μαργαρίτης έχει αφιερώσει πολλά posts στο θέμα και σε όλο του το χρονικό, οπότε δεν έχω να γράψω και πολλά. Είμαι και μακριά από τα γεγονότα, ο Γιώργος τό έχει πιάσει για τα καλά το θέμα.

Συγκλονιστική όμως είναι μία φράση του φοιτητή, από εδώ:
«Είναι εγκληματικό να καταστρέφεις τη ζωή ενός ανθρώπου. Γιατί οι εγκληματίες δεν είναι μόνο μέσα στις φυλακές, αλλά και έξω και παίζουν με τις ζωές των άλλων»

Τί να πω, μου θύμησε μία ιστορία από τα παλιά, από τους Ηλεκτρολόγους στο ΕΜΠ, όταν ένας συμφοιτητής μας 1.60 είχε χτυπήσει σε βαθμό κακουργήματος 3 δίμετρους ασφαλίτες. Άλλη μία περίπτωση θριάμβου της ελληνικής αστυνομίας.

Το μόνο μου σχόλιο είναι ότι δεν πρέπει να μας εκπλήσουν τέτοια γεγονότα, ή να τα θεωρούμε ανεξάρτητα της σημερινής και της προηγούμενς πολιτικής. Όσο μία νεολαία αγωνίζεται, όσο ο λαός αγωνίζεται, οι κρατούντες θα μπαίνουν στη διαδικασία τέτοιων τακτικών. Όπως έμπαιναν και παλιότερα. Και αν στη διαμαρτυρία μας αυτό δεν το εντάξουμε στη συνολική διαμαρτυρία μας για τη σημερινή πολιτική, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να πετύχουμε μικρές νίκες αλλά στο γενικό θα αποτύχουμε.

τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: