Τρίτη, Μαΐου 22, 2007

Προκλητική συμπεριφορά του περιφερειάρχη Κρήτης που αποχώρησε από εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Και μετά όποτε λέγεται κάτι του τύπου "Και σήμερα μία νέα Χούντα ζούμε", όλοι πετάγονται "Σαν δε ντρεπόμαστε", κτλ κτλ. Να ένα δείγμα συντηρητισμού, οπισθοδρομικότητας και σκοταδισμού. Της νέας Χούντας που δεν δέχεται πολλά πολλά και μετά στέλνει και τον προϊστάμενο Α'βαθμιας για κυρώσεις.

Σαν ιστορία από το καπλάνι της βιτρίνας και άλλων ανάλογων διηγημάτων μου μοιάζει. Που διάβαζα για τον επιθεωρητή, τον περιφερειάρχη, τους Μεταξικούς, και μου σχηματιζόταν μία εικόνα τέρατος.

Σήμερα λοιπόν, προσφορά με το Ριζοσπάστη (σελίδα 12, Τρίτη 22 Μαϊου 2007), ένα νέο διήγημα, "τα νέα τέρατα στο Καπλάνι της βιτρίνας".

* * * * *
Δεν αντέχουν την Ιστορική Αλήθεια

Προκλητική συμπεριφορά του περιφερειάρχη Κρήτης που αποχώρησε από εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με προκλητικό τρόπο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, αποχώρησε από εκδήλωση της Νομαρχίας Λασιθίου, στα πλαίσια των γιορταστικών εκδηλώσεων της Επετείου για τη Μάχη της Κρήτης και των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, γιατί δεν του άρεσε η ιστορική αλήθεια που ανέφερε στην ομιλία της η Καλλιόπη Μαθιουδάκη, δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης της ΝΔ άρχισε να δυσανασχετεί όταν η ομιλήτρια αναφέρθηκε στη δημιουργία των πρώτων πυρήνων αντίστασης στην Κρήτη από μια ομάδα κομμουνιστών που είχαν δραπετεύσει από τη Φολέγανδρο και οδήγησε, λίγο αργότερα, στη δημιουργία της πρώτης Αντιστασιακής Οργάνωσης (Παγκρήτιο Απελευθερωτικό Μέτωπο) και της Παγκρήτιας Οργάνωσης Ελεύθερων Νέων. Οργανώσεις που, στη συνέχεια, εντάχθηκαν στο ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ αντίστοιχα. Ενώ η αναφορά της ομιλήτριας και στο ρόλο των συμμάχων που χωρίς προειδοποίηση εκκένωσαν το νησί, αφήνοντας στο έλεός του τον κρητικό λαό που πολέμησε, με κάθε μέσο μέχρι το τέλος, φαίνεται εξόργισε τον περιφερειάρχη.

Ετσι πέρα από απαράδεκτους σχολιασμούς, τελικά, αποχώρησε από την εκδήλωση φωνάζοντας έντονα όταν η ομιλήτρια, σε σχέση με τη γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρθηκε και στις ευθύνες και το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου. Και επισήμανε την εξάρτηση της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της εποχής. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του περιφερειάρχη προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου που παρακολουθούσε την εκδήλωση. Ομως, αμέσως μετά, ο προϊστάμενος της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Κωνσταντίνος Σολιδάκης, ανακοίνωσε στην ομιλήτρια ότι θα έχει κυρώσεις για τη συμπεριφορά της και της ζήτησε για χτες Δευτέρα το μεσημέρι να παρουσιαστεί στο γραφείο του!

Η συνάντηση αυτή, ωστόσο, ματαιώθηκε χωρίς να γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση. Κατά πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης έχει ζητήσει από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδευτικών θεμάτων να προχωρήσει σε ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) σε βάρος της δασκάλας.

* * * * *

τσοκτσοκ

1 σχόλιο:

TRAVAGIA είπε...

έλα ρε μαλάκα με πρόλαβες , έγραψα και γω για τη πόπη και μετά είδα το δικό σου, τι θα κάνουμε?, παιζει να την απολύσουνε ρε!!!!