Παρασκευή, Μαΐου 11, 2007

Οι δημοκράτες και προοδευτικοί της Βουλής μας

Αν ξεφυλλίσει κάποιος ελάχιστα την επικαιρότητα, φαίνονται τα πραγματικά πρόσωπα κάποιων αλλά και τα επόμενα βήματά τους. Συγκεκριμένα:
  • [ ... Με τη δοκιμασμένη συνταγή της επανεμφάνισης του Κ. Λαλιώτη στο «πολιτικό σχεδιασμό» της Χαριλάου Τρικούπη, μια βδομάδα πριν την έναρξη του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να ενισχύσει το εφεύρημα της «νέας αρχής» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατά καιρούς χρησιμοποιεί για να συγκαλύψει τη συνέχιση και μάλιστα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση της πορείας του ΠΑΣΟΚ.Χτες ο Γ. Παπανδρέου, σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ανέθεσε στον Κ. Λαλιώτη την προεδρεία του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», την οποία συνδύασε με την επιστροφή του στην «ενεργό πολιτική δράση», δηλώνοντας ότι είναι «ένας πολιτικός με εμπειρία, γνώση και ιστορία», ο οποίος όπως είπε θα «έχει καθημερινή παρουσία και δράση στο πολιτικό, επικοινωνιακό και προγραμματικό σχεδιασμό» του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των εκλογών. ...]
  • [... Μια ανάλυση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιχειρεί το βρετανικό περιοδικό Economist με αφορμή την πρόσφατη ήττα της Γαλλίδας σοσιαλίστριας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ αναφέρεται και στον ρόλο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.

    Στο άρθρο με τίτλο «The people's flag is palest pink» (σε ελεύθερη μετάφραση «Ξεθώριασε η λαϊκή σημαία») αναφέρεται πως η ίδια η λέξη σοσιαλισμός, που εισήλθε στο λεξιλόγιο κατά την άγρια εποχής της εκβιομηχάνισης στον 19ο αιώνα, ίσως έχει εξελιχθεί σε «εκλογικό πρόσκομμα» κατά τον 21ο αιώνα.

    Ωστόσο, τονίζεται στο άρθρο, ένας άνθρωπος που έχει την εμπειρία «να τραβήξει τους σκληροπυρηνικούς σοσιαλιστές στη νέα εποχή» είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Κάνοντας αναφορά στο προφίλ του κ. Παπανδρέου αναφέρει: «Έλληνας σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας άνδρας με αρκετή εμπειρία στο να μεταφέρει τους άκαμπτους σοσιαλιστές στη σύγχρονη εποχή. Το ΠΑΣΟΚ, με ιδρυτή τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο σφοδρός αντιαμερικανισμός του οποίου τον κατέταξε στο ριζοσπαστικό άκρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έχει μετατραπεί σε υπέρμαχο υψηλών στόχων, όπως είναι η διεύρυνση της ΕΕ και η συμφιλίωση με τους Βαλκάνιους γείτονες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.» ...]

  • [... Το ψήφισμα σχετικά με τη Σύνοδο, υιοθετώντας το αντιδραστικό πνεύμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μέρα επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «καλεί την ΕΕ να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Εσθονία σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Τάλιν»...

    Μία συζήτηση όπου οι παρεμβάσεις μόνο φασιστικές και αντιδραστικές μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού από τη μία ο πρόεδρος των «Πρασίνων», Ντανιέλ Κονμπεντίτ, υποστήριξε ότι «η απομάκρυνση ενός μπρούντζινου αγάλματος αδιαμφισβήτητα ομορφαίνει την εικόνα της πόλης», και από την άλλη ο πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, έδωσε συγχαρητήρια στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί «υπερασπίζεται την Εσθονία»...

    Η υπεράσπιση της αποκαθήλωσης του μνημείου του Κόκκινου Στρατού συνιστά απόλυτα συνειδητή πολιτική στήριξης της αναβίωσης του φασισμού στις Βαλτικές και άλλες χώρες της Ευρώπης από το Ευρωκοινοβούλιο, παραχάραξη της Ιστορίας και ασέβεια απέναντι στα εκατομμύρια που θυσιάστηκαν στην αντιφασιστική πάλη.

    Το κοινό ψήφισμα που περιλαμβάνει την εν λόγω διατύπωση και υποστηρίχτηκε από το ΕΛΚ, τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους, την GUE και την Ευρώπη των Εθνών, προσυπογράφεται και από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη, ενώ θετική ψήφο πήρε και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΝ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετά κόμματα που συμμετέχουν στην πολιτική ομάδα της GUE - παρά το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε να υπάρχει η υπογραφή της ομάδας στο ψήφισμα - καταψήφισαν την πρόταση, μεταξύ αυτών και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. ...]


Δηλαδή, η μεν ΝΔ ασταναπάνε δεν προλαβαίνει να φάει και να καλύψει. Το Πασόκ, μετά το τέχνασμα της αλλαγής και της νέας αρχής στις εκλογές του 2004 για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, πέρνει πίσω έναν έναν τους συντελεστές της 20ετούς αυτοκρατορίας του. Και ο ΣΥΝ, που δεν ξέρει τί του γίνεται σε ΕΕ και Ελλάδα, συμπορεύεται με τον Καρατζαφέρη στην προσπάθεια να αποτινάξει κάθε συσχέτιση του με τον κομμουνισμό.

* * * * *

Όσο για εμάς τους "γενικόλογους αρτηριοσκληρωτικούς χωρίς προτάσεις ΚΚΕδες":

Σχέδιο νόμου για αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει την επόμενη βδομάδα σχέδιο νόμου για την καταβολή από το ελληνικό Δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης πλήρους αποζημίωσης για απώλειες που υπέστησαν από το 1950 μέχρι σήμερα. Στο σχέδιο νόμου θα συμπεριληφθούν και ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα.

* * * * *

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Pesta..

Kai mesa se ola exeis ton kathe Papadimouli na katagelei se radiofwniki ekpompi to Pizospasti kai to KKE oti sukfantoun leei to SYN me to sugkekrimeno arthro.. Kai den einai alitheia leei oti o SYN upostirixe to sugkekrimeno psifisma (opws allwste epraxan kai alla kommata pou simetexoun stin aristeri omada sto E Koinoboulio).

Kai den kalese to KKE leei ton SYN na prosupograpsei tin koini ekklisi kommounistikwn kai ergatikwn kommatwn apo tin Eurwpi enantia stis antikom kai antidimokratikes epitheseis stin Eurwpi! Les kai tha to upegrafes re Papadimouli!
Oust re!

Tha ta diavaseis aurio stis efimerides.

(..ouf ta'pa)