Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2008

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μιναρούπολη - Παράνομα Διόδια;

Ο φίλτατος φίλος Χρήστος μόλις με ενημέρωσε για το παρακάτω άρθρο, από το patrasnews σήμερα:

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.


Το ζήτημα βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό. Και καλός ο δρομος να ήταν, γιατί πρέπει να πληρώνουμε δηλαδή; Δεν αποτελεί παροχή του κράτους στους φορολογούμενους το να είναι καλοί οι δρόμοι; Ειδικά τώρα που τα μεταφέρουν σε ιδιώτες, είναι ακόμη πιο παράλογο. Και φόροι για τις παροχές που δεν έχουμε, και πληρώνουμε τους ιδιώτες που λογω κακοδιαχείρησης απλά καρπώνονται αυτό το εισόδημα ...

Παθών κι εγώ, όταν έπεσα σε λακούβα τα χριστούγεννα στην Εθνική, λίγο έξω από την Πάτρα. Λακούβα στην εθνική ... Ευτυχώς, έσκασε μόνο το λάστιχο ... ευτυχώς ...

Δεν συζητώ για πιο κάτω, προς Πύργο. Ειδικά με τις βροχές που έριξε, βρέθηκα δις στην ευχαριστη θέση να βλέπω όλη μου τη ζωή να περνάει από μπροστά μου σε κλάσματα του δευτερολέπτου ... Ήμανε τέρας ψυχραιμίας όμως, οπότε ζω και βασιλεύω ... ;-)

τσοκτσοκ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τέρας να παραμείνεις... :-)