Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2007

ΚΚΕ vs MEGA

Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 11/09/2007 , σχετικά με την επιστολή του MEGA στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο:

Το κανάλι MEGA ψευδώς ισχυρίζεται στην επιστολή του προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι το ΚΚΕ σταμάτησε απ’ την επομένη του Debate να στέλνει εκπροσώπους του στις εκπομπές του MEGA.
Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ σταμάτησε για πρώτη φορά να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε ειδικότερα που το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστατούσε στις αντι-ΚΚΕ επιθέσεις υιοθετώντας προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για τον «Γερμανό» καθώς και τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Από την ημέρα που το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑΟΣ από τα κανάλια.

Ανάλογο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και στις τοπικές εκλογές, με την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γ. Πρετεντέρη σε στελέχη του ΚΚΕ στις εκπομπές του και με επιλογή στελεχών μας σε αυτές.


Το ΚΚΕ άρχισε να στέλνει ξανά εκπροσώπους του στο ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου σεβόμενο τους τηλεθεατές του MEGA. Ωστόσο, οι επιθέσεις στο ΚΚΕ συνεχίστηκαν, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αποκορύφωμα της στάσης του αποτέλεσε η ερώτηση της εκπροσώπου του καναλιού στο Debate, που έγινε η αφορμή για να σταματήσει εκ νέου το ΚΚΕ να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοσιογράφος ήταν η μόνη που έκανε προσωπική ερώτηση, αν και γνώριζε την οικογένεια Παπαρήγα, αφού εργαζόταν στον «Ριζοσπάστη» μαζί με τον σύζυγο της Αλέκας Παπαρήγα Θανάση Παπαρήγα. Η ερώτηση στόχευσε το ηθικό κύρος του ΚΚΕ, την αξιοπιστία του, ότι τάχα άλλα λέει και άλλα κάνει. Ότι το ΚΚΕ δεν είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνέπεια λόγων του και έργων. Ακόμα και με την αποχή των εκπροσώπων του από το MEGA, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, δείχνουμε και αποδεικνύουμε ότι το ΚΚΕ δεν βάζει την κάλπη πάνω από την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και του ήθους του.

Η είδηση υπάρχει και στο ΣΚΑΙ.

Η όλη ιστορία μου θύμισε τότε με το άρθρο 16 και τις πορείες, όταν καλούσαν στο MEGA μαθητές, ή συνδικαλιστές από ΚΚΕ, ΣΥΝ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, και όταν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τοποθετηθούν, τους έκοβε η Τρέμη ή ο Πρετεντέρης, με ατάκες τύπου "Εδώ δεν θα λέτε ότι θέλετε - να απαντάτε στις ερωτήσεις, κτλ κτλ". Ανάλογο σχόλιο είχε κάνει τότε και ο Λαζόπουλος στο Τσαντήρι ...

Τί να πω; Κα. Τρέμη, όπως και όλο το ΜΕΓΚΑ, υπάρχει κάτι που λέγεται ήθος, δημοσιογραφικό στην περίπτωση, αλλά και γενικότερα ήθος. Δυστυχώς, παρά την πληθώρα δημοσιογραφικού στελεχικού δυναμικού που τόσο καυχιέστε ότι έχετε, αυτό το ήθος εκλείπει.

τσοκτσοκ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ρε πούστη μου με το κωλοκάναλο!!! Καιρός ήταν!!! Ο ένας χειρότερος από τον άλλον... Ποιον να πρωτοπιάσεις??? Την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Καψή, τον Τσίμα?? Πάρ' τον έναν και χτύπα (αλύπητα) τον άλλον...

Rizobreaker είπε...

Να τους χαίρονται αυτοί που τους λαμβάνουν υπόψιν...
Η πρώτη κίνηση για να αλλάξει το σκηνικό, είναι να σταματήσει ο Λαός να "ενημερώνεται" από αυτούς!!

ttsok είπε...

Ας ενηερώνεται, αλλά κριτικά ... Κουτόχορτο μην μασάει δεν πρέπει όταν του πασάρουν αυτά τα αξιόλογα ΜΜΕ ότι τους κατεβάσει (κατεβάσουν για την ακρίβεια)