Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Η ενωμένη αριστερά των εκλογών του 2007


Τα αποτελέσματα τα ξέρετε, μην τα ξαναγράφουμε. Άνοδος και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα είμαι ενωτικός, για να μην δυσαρεστούνται οι "ζυμωτές" της αριστεράς).

15 άνδρες και 7 γυναίκες η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος, με νέα και παλιά πρόσωπα. Με λαμπρές παρουσίες της πολιτικής και κοινωνικής εν γένει σκηνής. Και πάντα με στιβαρή ιδεολογία και πολιτική. Για νέους αγώνες, δράση και πάλη. Πιο δυνατοί. Και με περισσότερες ευθύνες.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, ένα έχω να πω. Ελπίζω η άνοδος στο ποσοστό του και το γεγονός ότι ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και πιο πολύ ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό (για το οποίο αγαπητοί συνασπισμένοι δεν κουνήσατε καθόλου το δαχτυλάκι σας) να τους δώσει να καταλάβουν ότι αν θέλουν να λέγοται αριστεροί πρέπει επιτέλους να κατασταλάξουν κάπου και να εκφράσουν μία συνεπή θέση, όποια και αν είναι αυτή. Είτε μία συνεπής αγωνιστική στάση εναντίον του συστήματος, είτε παρέα με αυτό. Κάτι τέτοιο να ξεκαθαρίσει και στα μάτια του κόσμου, βέβαια, τί θα πεί αριστερά και τί πολιτική συνεργασία.

τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: