Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007

Ζήτω η απολιτίκ κοινωνία.

Από αυτό το ακαδημαϊκό έτος, στο πανεπιστήμιο εδώ στο Birmingham σταμάτησαν την έκπτωση που έκαναν στους φοιτητές στα καφέ/εστιατόρια (δεν πληρώναμε τον αντίστοιχο ΦΠΑ μέχρι τώρα). Και κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι. Το συζήτησα με μερικούς και όλοι είχαν μία γραφειοκρατική απάντηση ... "Σύμφωνα με τον τάδε κανονισμό ... ", "ο τάδε νόμος λέει ... ", "γιατί να μην πληρώνουμε φόρο σαν τους άλλους ... ".

Ξαφνικά μου έλειψαν οι ΝΔίτες από τη σχολή, "Εμείς είμαστε αντίθετοι και το δηλώσαμε και στον υπουργό μας. Η ΔΑΠ υπεύθυνα για άλλη μία φορά ... "

Ξαφνικά μου έλειψαν οι ΠΑΣΟΚοι από τη σχολή, "Για άλλη μία φορά το κράτος της δεξιάς ... "

Ξαφνικά μου έλειψαν οι ΣΥΝασπισμένοι από τη σχολή, "Ας πληρώνουμε φόρο εμείς, να μην πληρώνουν όμως οι μετανάστατες και οι ομοφυλόφιλοι"

Ξαφνικά μου έλειψαν οι ΕΑΑΚίτες από τη σχολή, "Οι εκπρόσωποι του καπιταλισμού, τα καφε/εστιατόρια, πρέπει να πληρώσουν για την εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης ... "

Ξαφνικά μου έλειψαν εμείς από τη σχολή, "Άλλο ένα βάρος στην πλάτη των φοιτητών. Όλοι το απόγευμα σε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία! "

Απολιτίκ κοινωνία ... Ποτέ μη σώσουμε ...

τσοκτσοκ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ, εκεί που πήγες το πιό σοβαρό κίνημα ήταν οι τρεϊντγιουνιονιστές προ αμνημονεύτων. Δεν είναι σοβαροί άνθρωποι οι αγγλοσάξονες... Τα θέλει ώρες ώρες ο πισινός τους.

Ανώνυμος είπε...

Ομως ρίξε μια ματιά εδώ :www.sofistis.wordpress.com
ισως είναι και αυτός ένας λόγος για το απολιτικ που λες.

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία σε συζητήσεις για την δημόσια παιδεία ακούω όλο και συχνότερα την δικαιολογία:

"Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι άδικη και ευνοεί τους πλούσιους. Γιατί μαζί με τους φτωχούς δεν πληρώνουν και οι πλούσιοι. Άρα άδικο!"

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να αντέξεις και να μην πάει πίσω και η δικιά σου συνείδηση. Η πίεση της κοινωνίας είναι άσχημο πράγμα... Και δεν κάνω πλάκα, όποιος έχει κάνει σε επαρχία Κνίτης, όπου πριν 7-8 χρόνια μπορεί να ήσουν και μόνος σου (ναι, ναι, γινόντουσαν και τέτοια!) ξέρει τι λέω...

ttsok είπε...

@erythros: χεχε, αν τα θέλει λέει. Κι αυτός ο Κάρολος που έλεγε ότι θα ξεκινήσει από εδώ η επανάσταση, δεν υπολογίσει το βραστό αγριογούρουνο σε σάλτσα μέντας ;-).

@sofistis: θα αφήσω σχόλιο εκεί αφού σε μελετήσω λίγο.

@rocean: πιάσ' το αυγό και κούρευ' το. Εδώ χαίρονται που παίρνουν και δάνειο από τα 18 τους για σπουδές ... κάπου εκεί το πάμε κι εμείς.

@γκρου: εγώ αντέχω από εδώ. Περισσότερο σε τσαντίλα λόγω της καναπεδιάστικης λογικής μου έχει βγει, παρά το να συμβιβαστώ .. ;-)