Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Μερικά γλυκούλικα ψεματάκια του ΣΥΝ

όσο γλυκούλικος είναι και αυτός βέβαια...
(Από το άρθρο "Επωνύμως", του Θανάση Μπαλοδήμα στο Ριζοσπάστη, Τρίτη 12 Ιουνίου 2007, σελίδα 4)

* * * * *

Και ψέματα η ηγεσία του ΣΥΝ

Το ψέμα λένε πως έχει κοντά ποδάρια, αλλά υπάρχει και μια ύπουλη λογική στην προπαγάνδα του πες πες, και ψέματα, κάτι θα μείνει. Οταν, δε, πρόκειται για συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ, μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι προσφιλής σε πολλούς. Αλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ετσι σκέφτονται και στην ηγεσία του ΣΥΝ, και χρησιμοποιούν και αυτή τη μέθοδο. Μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ακούσαμε, π.χ., το νέο «αστέρα» του χώρου, Τσίπρα, να ψεύδεται λέγοντας ότι το ΚΚΕ καθυστέρησε να αρθρώσει λόγο εναντίον του Καρατζαφέρη. «Ξεχνώντας» ότι ήδη από το 2002, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που πάλι με την ίδια μέθοδο τον προωθούσαν για να τον κάνουν υπαρκτή πολιτική δύναμη, το Κόμμα ξεσκεπάζει συστηματικά το ρόλο και το ποιόν του σχηματισμού αυτού, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία που καλλιεργεί, το γεγονός ότι είναι κόμμα του συστήματος και γι' αυτά που λέει και γι' αυτά που κρύβει. Αλλωστε, όταν πέρσι ο «Ρ» αποκάλυπτε με ολοσέλιδο άρθρο του τον αντιδραστικό «ΛΑ.Ο.Σ.» κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά το γεγονός.

Αλλά και στην κινητοποίηση του λαού του Δήμου Ελληνικού για ελεύθερες παραλίες, πάλι ψεύδονταν σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ προπαγανδίζοντας ότι ήταν «έξω» από τη διεκδίκηση και δε συμπαραστεκόταν στο δήμαρχο. Συνειδητά έκρυβαν τη συνεχή παρουσία της Αχτιδικής Οργάνωσης του ΚΚΕ της περιοχής, της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στην κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τρεις βουλευτές του Κόμματος συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, (Σκυλλάκος, Παντελάκη, Νικολαΐδου), τις δηλώσεις των οποίων τα αστικά ΜΜΕ φρόντισαν να τις «θάψουν». Οπως πάλευαν να «εξαφανίσουν», δυο χρόνια τώρα, τους συνεχείς αγώνες του Κόμματος για εξοβελισμό των μεγαλοκαρχαριών από τις ακτές. Το ΚΚΕ, επίσης, έφερε το θέμα στη Βουλή. Ολ' αυτά για την ηγεσία του ΣΥΝ είναι μη γενόμενα και φροντίζουν ως τέτοια να τα διατυμπανίζουν επιτιθέμενοι στο ΚΚΕ.

Λένε συνειδητά ψέματα για τη στάση του ΚΚΕ και στην περίπτωση του φοιτητή που άδικα κρατείται προφυλακισμένος με την κατηγορία ότι δήθεν συμμετείχε σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Υποστήριξαν πως το ΚΚΕ δεν του συμπαραστάθηκε, ενώ ο πρόεδρος Αλαβάνος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, κάλεσε τις κάμερες και τον επισκέφτηκε στη φυλακή αναζητώντας πλάνα δημοσιότητας. Στο μεταξύ, το Κόμμα έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ο Στρ. Κόρακας τον επισκέφτηκε δίχως φανφάρες στη φυλακή, ο «Ρ» ζητά διαρκώς την απελευθέρωσή του, μέλη του Κόμματος δραστηριοποιούμενα στη «Δημοκρατική Συσπείρωση» αναζητούν τρόπους να βοηθήσουν, κι όλα αυτά μακριά από την εντυπωσιοθηρία, ενώ από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στην οικογένειά του.

Τα ίδια κάνουν και στην υπόθεση των ομολόγων, για την οποία εναγωνίως ο ΣΥΝ ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής - που τάχα θα τη διαλευκάνει - και κατηγορεί ξανά το ΚΚΕ γιατί δεν υποστηρίζει ό,τι και ο ίδιος, όταν το Κόμμα κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για επιστροφή όλων των κλεμμένων από το '50 κι ύστερα, στα Ταμεία.

Φαίνεται πως στην ηγεσία του ΣΥΝ είναι βολική η συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, άρα και η ψευδολογία. Είναι κι αυτό γνώρισμα του οπορτουνισμού. Και ένας ακόμη λόγος να μην τον εμπιστεύονται οι λαϊκές δυνάμεις.

1 σχόλιο:

Rizobreaker είπε...

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Μια ζωή τα ίδια! Τώρα θα τους μάθουμε?