Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Το ένστολο τμήμα του κράτους

Για άλλη μία φορά, μας το ζητήσατε και σας το φέραμε. Το παιδί λάστιχο, ο άνθρωπος αράχνη, κτλ κτλ. Από το Ριζοσπάστη λοιπόν, Τρίτη 19 Ιουνίου, σελίδα 31, του Ν. Μπογιόπουλου.


Πιάνει το θεμα με τους Αλβανούς, τη βία, την αστυνομία, την κρατική καταστολή, αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης πολύ ολοκληρωμένα πιστεύω. Όλα τα λεφτά βέβαια είναι η ατάκα του Καρατζαφέρη στο τέλος και η φωτογραφία του Πολύδωρα με τους "αχρείους". Και βέβαια δεν συζητάω για τους υποκριτές πασόκους που το παίζουν επαναστάτες τώρα.


Praetor alitius
Το ένστολο τμήμα του Κράτους

Αυτό που συνέβη στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό», όπως λέει ο κ. Πολύδωρας.

Είναι μια μοναδικής πιστότητας αποτύπωση του κράτους της καταστολής, της πολιτικής της αυθαιρεσίας, του συστήματος της απανθρωπιάς.

* * * * *

Αυτό που συνέβη στο τμήμα Ομονοίας δεν είναι ένα «ατύχημα», όπως λέει ο κ. Πολύδωρας.

Είναι ένα προμελετημένο έγκλημα, είναι το μαθηματικής ακρίβειας αποτέλεσμα μιας πολιτικής που κατασκευάζει πραίτωρες, είναι ένα φρικώδες απόβλητο που προέκυψε βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Των προδιαγραφών με τις οποίες κατασκευάζονται οι ανθρωποφύλακες μιας Δημοκρατίας που απευθύνεται στους ραβδούχους της, με φράσεις όπως εκείνο το αλησμόνητο «εσείς είστε το κράτος».

* * * * *

Το πρόβλημα είναι βαθύ και είναι κατεξοχήν πολιτικό. Η πηγή του βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτό το κράτος αντιμετωπίζει το λαό σαν «εχθρό». Σαν «εχθρό» μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το λαό και τα όργανα του κράτους.

* * * * *

Τα όργανα του κράτους είναι προσανατολισμένα να καταστέλλουν το λαό στις πορείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες.

Πρόκειται για τα όργανα ενός κράτους που απαγάγει Πακιστανούς, που συμμετέχει στους βασανισμούς, στις απαγωγές και τις μεταγωγές «υπόπτων» από τα αεροπλάνα - ιπτάμενα Γκουαντάναμο της CIA.

* * * * *

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να κάνουν σαμποτάζ στα τρακτέρ των αγροτών, δεν μπορεί να σέβονται τον αγρότη.

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες, δεν μπορεί να σέβονται τον ναυτεργάτη.

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χαφιεδίζουν στις εργατικές κινητοποιήσεις, δεν μπορεί να σέβονται τον εργάτη.

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να καταστέλλουν τις φιλειρηνικές διαδηλώσεις κατά του Κλίντον, του Μπους και του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να σέβονται τον φιλειρηνιστή διαδηλωτή.

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν μετανάστες ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, δεν μπορεί να σέβονται τον μετανάστη.

Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χτυπούν τους φοιτητές, δεν μπορεί να σέβονται τον φοιτητή.

Τα όργανα του κράτους, που επιτίθενται ακόμα και σε συνταξιούχους, δεν μπορεί να σέβονται τον συνταξιούχο.

Τα όργανα ενός κράτους, που αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως εν δυνάμει ύποπτο, δεν μπορεί να σέβονται τον πολίτη.

* * * * *

Το ένστολο τμήμα του κράτους είναι επιφορτισμένο με την τρομοκράτηση του λαού, υπηρετώντας την πολιτική των τρομονόμων.

Είναι κατασκευασμένο για να εκφοβίζει και να «τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί» τον «εχθρό», όπως έπραξε με τον 19χρονο, επειδή φορούσε πράσινα παπούτσια, όπως είχε πράξει το 2003 με τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά των 7 της Θεσσαλονίκης.

Το ένστολο τμήμα του κράτους είναι φτιαγμένο με τα υλικά μιας πολιτικής που βασανίζει, που ταλαιπωρεί, που εξευτελίζει ανθρώπους.

* * * * *

Αυτός ο προσανατολισμός θέλει και τους κατάλληλους για να τον πορευτούν. Θέλει τους έτοιμους να βασανίσουν, να ταλαιπωρήσουν, να εξευτελίσουν.

Βάσει αυτών των προδιαγραφών κατασκευάζονται τα όργανα του κράτους.

Τα όργανα αυτού του κράτους, του κράτους με αυτόν το συγκεκριμένο προσανατολισμό, έχουν εξασφαλίσει από το αφεντικό τους, από το δημιουργό τους, από τον εντολέα τους - από το κράτος, δηλαδή - την άδεια να αυθαιρετούν, έχουν την άδεια να ασελγούν κατά της ανθρώπινης φύσης, κατά της δημοκρατίας, κατά του πολιτισμού.

Εχουν την άδεια να ενεργούν ως ένστολοι αλήτες, ως κοινοί εγκληματίες, ως Ράμπο με εξασφαλισμένο το καθεστώς της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

* * * * *

Η Αστυνομία τους έχει στις τάξεις της από αυτούς που το 1997 έστηναν χουντογλέντια στη Θεσσαλονίκη και επιδίδονταν σε κυκλικούς χορούς, ζητωκραυγάζοντας υπέρ Πατακού και Μακαρέζου.

Εχει στις τάξεις της αυτούς που το 1985 εκτελούσαν ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, τον Καλτεζά.

Εχει στις τάξεις της αυτούς που το 1980 δολοφονούσαν τον Κουμή και την Κανελλοπούλου.

Η Αστυνομία τους έχει στις τάξεις της αυτούς που το 1999 εκτελούσαν ένα 17χρονο Σερβόπουλο στη Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομία τους έχει στις τάξεις της τους χαφιέδες που έστελνε την Πρωτομαγιά του 2002 ο Σημίτης στο Σύνταγμα.

Η Αστυνομία τους έχει στις τάξεις της τα καθάρματα του τμήματος Ομονοίας, τους αλήτες με τη ζαρντινιέρα, τους πραίτωρες με τις σιδηρογροθιές κατά των φοιτητών, τους ειδικούς φρουρούς που πυροβολούσαν στο υπουργείο Αιγαίου κατά της φοιτητικής διαδήλωσης, τους «νταήδες» που τα περίστροφά τους «εκπυρσοκροτούν» και βρίσκουν τα τσιγγανόπουλα κατακέφαλα ή στρέφονται κατά των πολιτών για μια θέση πάρκινγκ...

* * * * *

Η Αστυνομία τους, είτε γαλάζια, είτε πράσινη, είναι σάρκα από τη σάρκα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας τους. Η δημοκρατία τους και η Αστυνομία τους με τα «ηρωικά ΜΑΤ», είναι αυτή που ήρθε να αντικαταστήσει το κράτος της εποχής του «ΕΣΑ, Ες - Ες, βασανιστές».

* * * * *

Οταν δολοφονήθηκε το 17χρονο Σερβόπουλο στη Θεσσαλονίκη είχε... εκπυρσοκροτήσει το περίστροφο. Οταν δολοφονήθηκε ο 20χρονος Αλβανός στην πλατεία Αμερικής είχε... εκπυρσοκροτήσει το περίστροφο. Οταν είχε δολοφονηθεί ο 22χρονος Τσιγγάνος στο Ζεφύρι είχε... εξοστρακιστεί η σφαίρα. Και όταν ο 22χρονος Κρητικός εκείτετο κλινικά νεκρός, ήρθε η δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα, τον Δεκέμβρη του 2003:

«Επαγρυπνούμε και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» (!), είχε δηλώσει ο άνθρωπος!

Τότε ήταν η ΝΔ που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι ο κ. Πρωτόπαππας και το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά εκείνων που ασκούν κριτική στη ΝΔ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Με αντεστραμμένους τους ρόλους. Γιατί, τελικά, δεν υπάρχει τομέας αθλιότητας που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην έχουν παίξει τους ίδιους - άθλιους και εναλλασσόμενους - ρόλους.

* * * * *

«Οσο η πολιτεία δεν θεσπίζει κανόνες για μετανάστες τέτοια περιστατικά θα πολλαπλασιάζονται»!

(Γιώργος Καρατζαφέρης)

Τον ρώτησαν τι έχει να σχολιάσει για τη βαρβαρότητα στο Τμήμα Ομονοίας, κι εκείνος επιτέθηκε στα θύματα, στους ...μετανάστες! Αυτή η απίθανη δήλωση, που όχι μόνο δεν τηρεί τα προσχήματα αλλά ψάχνει και «δικαιολογίες» (!) για τα όσα φρικιαστικά είδε το πανελλήνιο, αποτυπώνει πλήρως τι κρύβεται πίσω από το κόμμα του Καρατζαφέρη.

* * * * *


Πριν από λίγο καιρό, εφέρετο να έχει δηλώσει, περιγράφοντας τα «ανδραγαθήματα» της Αστυνομίας, ότι «είμαστε για τα μπάζα»...

Χτες, εμφανίστηκε να δηλώνει «τι δουλιά έχω εγώ σε ένα υπουργείο με αχρείους»...

Τη ρήση που λέει ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» την έχει ακουστά;...

* * * * *

τσοκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: