Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Η ΕΕ για τον Κάστρο

Από το in.gr σήμερα διαβάζω ότι είπαν τα παρακάτω :

«Η απόφαση του Φιντέλ Κάστρο να παραιτηθεί από την προεδρία της Κούβας προσφέρει τώρα στη χώρα την ευκαιρία μίας ειρηνικής μετάβασης προς μία πλουραλιστική δημοκρατία», εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Στη Βαρσοβία, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποχώρηση του «κομμουνιστή τυράννου» Φιντέλ Κάστρο.

Στην Κοπεγχάγη, ο πρωθυπουργός της Δανίας Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι δεν θα του λείψει ο Κάστρο σε πολιτικό επίπεδο.

Στη Στοκχόλμη, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ δήλωσε ότι η απόφαση του Κάστρο να παραιτηθεί δημιουργεί την ελπίδα για περισσότερη δημοκρατία.

Στο Παρίσι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γαλλία εύχεται να δει την Κούβα να «δεσμεύεται στον δρόμο της δημοκρατίας και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Χμ, προς αγαπητούς "συντρόφους" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα από την παραπάνω Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παλέψει η αριστερά σήμερα;

τσοκτσοκ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρητορική η ερώτησή σου, ε; ΠΡΟΦΑΝΩΣ μέσα από την Ε.Ε. θα δώσει τις μάχες της η αριστερά. Δες πόσο ωραία τα καταφέρνει στα Βαλκάνια (αν και "διολισθαίνει" λίγο η πολιτική της Ε.Ε. εκεί...). Γιατί όχι διάλυση και της αυταρχικής και διδακτορικής Κούβας και με τη βοήθεια της Ε.Ε., για να μας ευγνωμονεί ο καταπιεσμένος κουβανικός λαός; στην τελική ανάλυση, μία "διολίσθηση" ακόμα δεν λέει και τίποτα...50 τόσα χρόνια διολίσθηση...