Παρασκευή, Απριλίου 27, 2007

Ο (Η) Ελλην (Ελληνίς) Βloggeur (Bloggatrice)[*] - Update!

Μετά από το πρώτο μου εξάμηνο στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, έχω εκμαιεύσει τα εξής, ως προς τα χαρακτηριστικά των μπλόγκερ:
  1. Η δουλειά του: Για το εργασιακό του, ένα πέπλο μυστηρίου κρύβεται. Είναι επιτυχημένος, με μια δουλειά που είτε του βγάζει το συκώτι, είτε είναι ο απόλυτος εργασιακός χώρος - στο απόλυτο κτίριο με θέα τη θάλασσα, ,μεγάλα γραφείο με ωραίους υπολογιστές, χώρους για χαμογελαστά meetings και lunch-breaks. Και στις 2 περιπτώσεις όμως, βγάζει άφθονα λεφτά ώστε να ικανοποιούνται τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Δεν ξέρουμε - σχεδόν ποτέ - τί δουλειά κάνει, αλλά όπως και να έχει φαίνεται να είναι κάτι εντυπωσιακό. Γιατί μπορεί να πηγαίνει αργά, να μην πηγαίνει καθόλου, να αναγκάζεται να πηγαίνει.
  2. Καθημερινότητα: Η μέρα του ξεκινάει όπως στις ταινίες. Πρώτη περίπτωση είναι ο μπλόγκερ Bruce Willis. Το πρωινό του περιλαμβάνει έναν σκέτο καφέ με 2-3 τσιγάρα και μερικά χάπια (βιταμίνες, ασπιρίνες, ηρεμιστικά). Στο πρωινό του ντους θα βγάλει όλα τα αίματα, την τσιγαρίλα, τον γράσο και την ιδρωτίλα της προηγούμενης ημέρας. Θα σιχαίνεται για λίγο τη ζωή του, αλλά θα ξεκινήσει τη μέρα του γουστάρωντας που είναι cool. Η δεύτερη περίπτωση είναι ο δυναμικός (τύπου διαφήμιση γιαούρτι Total) τύπος, που ζεί στο άνετο σπίτι, κάνει το ντουσάκι του το πρωί, φωράει την άνετη παντελόνα και το ριχτό πουκάμισο, τρώει το μπωλ με τα δημητριακά και ένα μάνγκο για πρωινό, θα διαβάσει το editorial από το περιοδικό "Αυτός είσαι" [1] στα πεταχτά. Θα έχει αγνώστου αριθμού παιδιά (κανένα ή παραπάνω). Η γυναίκα του θα είναι το απόλυτο όνειρο κάθε άντρα, όμορφη που θα χαμογελάει καθώς ετοιμάζει το πρωινό, δυναμική και ντόμπρα που θα ξέρει να τον κουμαντάρει. Μάλλον δουλεύει, μυστηριωδώς λίγες ώρες, αλλά μυστηριωδώς αρκετές ώστε της εξασφαλίζονται τα απαραίτητα για να κάνει τα Spa και τα Waxing της. Τα απογεύματα, όταν αυτός γυρίζει από τη δουλεία, την βρίσκει να διαβάζει το βιβλίο της στον καναπέ, φορώντας κοντό σορτσάκι και πουλόβερ με μακριά μανίκια, έχοντας πάνω στον καναπέ ένα όμορφο σημειωματάριο με ένα καλοξυσμένο μολύβι. Τα μαλλιά βεβαίως σπαστά καστανόξανθα ατημέλητα, με το καλοξυσμένο μολύβι να σάχνει έναν γιαπωνέζικο κότσο. Κατα τη διάρκεια της ημέρας, έχει πιει 46 καφέδες, πολλοί από αυτούς είτε στο Κολωνάκι, είτε στον Κυρ-Μήτσο που φτιάχνει τον καλύτερο fredoccino στην Κυψέλη και πίνει εκεί τον καφέ του από τις κοπάνες που έκανε ως μαθητής. Κατα τη διάρκεια του καφέ, μπορεί και να συναντήσει τυχαία τον Ανδρουλάκη και τον Βενιζέλο, όπου θα του κάνει μία ερώτηση στα πεταχτά για την ζύμωση της αριστεράς ή για την θεωρητική και φιλοσοφική έννοια του πληθωρισμού.
  3. Ο Hi-Tech: Έχει δεν έχει σχέση με τα τεχνολογικά, ΠΑΝΤΑ αγοράζει ότι πιο τεχνολογικό υπάρχει στην αγορά. Αν είναι άσχετος, θα μπει στις διαδικασίες του ατελείωτου καταναλωτισμού που επώνυμος (και μάλλον ο πιο διαφημισμένος) μπλόγκερ, διατηρών στήλη στο RAM, υπέπεσε τα τελευταία χρόνια. Αν είναι σχετικός, θα κάνει 45 posts και ειδικά αφιερώματα για το ότι το καλώδιο στη motherboard ήταν κόκκινο αντί κίτρινο, όπως τα διεθνή πρότυπα επιβάλλουν και αυτό είναι άλλο ένα καπέλο της Μικρομάλακης. Οι καθαροί κομπιουτεράκηδες, θα υποπέσουν σε πάρα πολλά ωρθωγραφοικκά λάθυ ώταν θαιλίσουν να κάνουν μήα μι-ταιχνωλωγηκύ παραίμβασει.
  4. Η θηλυκιά μπλογκερίτσα, εν γένει θα είναι γλυκούλα και καλή. Ροζάκια, μωβ, υποκίτρινα και άλλα τέτοια κοσμούν το template του μπλογκ, που κατα μεγάλη πιθανότητα κάποιος γκόμενος/αδερφός έφτιαξε. Ρομαντικά, φιλολογικά, "καλέ μη τρελέ", ζητήματα είναι κυρίως στην επικαιρότητα. Άκρως αποκαλυπτικά όμως και απείρως χρήσιμα για την αντρική κοινότητα τα posts που φτιάχνουν περί γυναικείου οργασμού, τί θέλουν οι γυναίκες, πως να ρίξετε μία γυναίκα, κτλ κτλ. Επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι είναι πιο έξυπνες από τους άντρες, οι παρεμβάσεις τους με λακωνικά και καυστικά comments μας αφήνουν μαλάκες για τα καλά. Επίσης, τα posts τους με συλλογές φωτογραφιών, wallpapers, ερωτικών κειμένων αποτελούν σταθερή πηγή για τα bookmarks κάθε αντρικού browser, προς χρήση σε αναγκαίες ρομαντικές στο μέλλον.
  5. Πολιτικά: Είπαν του τρελού να χέσει και ξεκωλιάστηκε. Αυτό δεν είναι πολυφωνία, αυτό είναι βαράμε στον γάμο του καραγκιόζη. Συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, Νεοδημοκράτες, λαϊκοί νεοδημοκράτες, Πασόκοι, Παλιοί-πασόκοι, φιλελεύθεροι-Πασόκοι, ΚΚΕδες ξεχασμένοι στην Αυστραλία ή κάπου στην Βυτίνα, Κνίτες, Συνασπισμένοι-σπαστικοί, Συνασπισμένοι-γλυκούληδες, Συνασπισμένοι-ξεχασμένοι-διαβασμένοι, ανεξάρτητοι (νομίζουν), πιο-ανεξάρτητοι (πιο πολυ νομίζουν), εθνικιστές, προοδευτικοί-ανεξάρτητοι, οι ασυνείδητα-καναπεδάκηδες (που να τρέχεις τώρα), οι συνειδητά-καναπεδάκηδες (σαν δε ντρέπεστε - τί τρέχετε τωρα;), οι απεγνωσμένοι (πάλι δεν μάζεψαν τα σκουπίδια και χάλασε το μπαμπού στο μπαλκόνι από τις οσμές με τις κωλοαπεργίες τους). Και τέλος, ο γραφικός ανώνυμος, που κάνει την μικρή του επανάσταση, και παίρνει το ρόλο της κοινωνικής καταγραυγής με έναν από τους παραπάνω ρόλους, για να εξυπηρετήσει και να γείρει την κουβέντα προς τα εκεί.
  6. Οι του εξωτερικού: η πονεμένη διασπορά, θα γράψουν από το τζατζίκι που τους λείπει, μέχρι πώς βρήκαν αντεράκι το πάσχα και έφτιαξαν κοκορέτσι, που θα γουστάρουν την απόλυτη ρομποτική τάξη του εξωτερικού, αλλά από την άλλη τους λείπει λίγο γκρινιάξουν πολιτικά και μη, οπότε σάχνουν ένα post αναρχο-επιθετικό και ξεθυμένουν.
!Update!
Ξέχασα τις κατηγορίες comment - σοβαρή παράλειψη:
  • Το κλασσικό spam: εκεί που έχεις δόσει όλο σου το είναι για ένα φανταστικό post, σου έρχεται μήνυμα ότι κάποιος άφησε comment, μπαίνεις και βλέπεις: sex sex sex sex, great site, check this link.....
  • Ο σεντονάκιας: βαριέται να γράψει δικά του ποστ, οπότε είτε δεν έχει blog είτε έχει 1-2 posts μόνο. Σκάει μύτη λοιπόν σε συζητήσεις και γράφει σεντόνια όχι σχόλια.
  • Ο άσχετος: όπως στο πρώτο bullet, έχεις βάλει όλο σου το είναι για να γράψεις το ποστ που νομίζεις ότι θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας και ένας φίλος σου που χάρηκε ότι σε βρήκε γράφει "Κώστα μάντεψε ποιος είμαι", "Πάρε τηλ ρε, σε έχασα"...
  • Ο επιθετικός ανώνυμος: άλλες φορές ο φίλος μπλόγκερ, π.χ. από το Λονδίνο που έχει και δικό του μπλογκ (ονόματα δε λέμε), σου αφήνει σχόλια όπως "πως είσαι έτσι ρε", "φάτσα είναι αυτή". Ή ο εχθρικός εχθρικός, που τον έχεις ταπώσει για τα καλά και σου λέει κάτι για την αδερφή ή το Mac.

Αυτά, εν (ας λέμε) ολίγοις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα χαρακτήρες και καταστάσεις είναι τυχαία. Το αυτοσαρκαστικόν περιεχόμενο του post ελπίζω να απαλύνει προς το χιουμοριστικό όσους διακρίνουν κάποια τέτοια ομοιότητα.

τσοκτσοκ

[1]: Σαν το περιοδικό "Αυτή είσαι", που διάβαζε η γειτόνισσα του Πέτρου και Τάσου, στο "Χάι Ροκ". Η ανδρική έκδοση όμως.

[*] Ναι είναι από τα ανωμάλως κλιθέντα αντζεκτίφια της γαλλικής γλώττας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις? Πάντως εγώ νομίζω πως κάνω συνδυασμούς. Ειδικά με την καστανόξανθη που με περιμένει στον καναπέ κάθε απόγευμα με το μολύβι! Αλήθεια, τι διαβάζει? Το Κεφάλαιο? :-)

ttsok είπε...

Καλά κι εγώ συνδυασμούς κάνω, και παίζω κυρίως με τα μπούλετ "πολιτικά" και "οι της διασποράς".

Τώρα τί διαβάζει....χμ....τί να πώ, μεταξύ του περιοδικού "Αυτή είσαι", "Δαμάζοντας τα κύματα" και του "Κεφαλαίου", διαλέγεις και παίρνεις. :-).

Μαύρο πρόβατο είπε...

bloggeur - bloggeuse

σύντροφε,
βρήκα ένα εργαστήριο στη rue monmartre που κάνει καταΐφι ζύμη.
:-))))))))))

ttsok είπε...

lol ... αυτά είναι ... χαχαχα

Φαίνεται η διαφορά κουλτούρας όμως με την αγλαιτέρα. Εμείς φτιάχνουμε τζατζίκια και χαιρόμαστε, εσείς εκεί καταΐφια και σαντιγές και εκμέκ παγωτό... :-).

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Γαμήθηκα στα γέλια λέμε!
G-a-m-a-t-o-s!

Keep posting...