Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2007

Οι διαδηλώσεις τους πειράξανε...

Πόλη - βασανιστήριο

Χτες για να φτάσει κανείς από την Κηφισιά στου Ζωγράφου χρειαζόταν 2,5 (!) τουλάχιστον ώρες. Για να διανύσει την απόσταση από τη μια άκρη της Συγγρού στην άλλη, ήθελε πάνω από 1,5 ώρα! Κι όμως: Από όσο γνωρίζουμε, χτες, δε γινόταν στην Αθήνα καμία διαδήλωση (μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ. Πολύδωρας...).

Χτες, όπως και προχτές, όπως και κάθε μέρα, η Αθήνα ήταν μια αβίωτη πόλη. Ηταν μια πρωτεύουσα όπου βασίλευε το κυκλοφοριακό αλαλούμ. Η αιτία; Οχι, φυσικά, επειδή γινόταν κάποια κινητοποίηση στους δρόμους. Οχι γιατί οι εργαζόμενοι κατέλαβαν «όλο το οδόστρωμα» και δεν περιορίστηκαν στη «μια λωρίδα» που έχει διατάξει ο κ. Πολύδωρας. Χτες για μια ακόμα φορά η Αθήνα ήταν μια «τρέλα» και μια «τραγωδία», οι δρόμοι είχαν φρακάρει για όλους τους λόγους που κρύβει ο κ. Πολύδωρας: Επειδή, δηλαδή, η πολιτική που στρέφεται εναντίον των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, έχει μετατρέψει το Λεκανοπέδιο σε θάλαμο βασανιστηρίων για τους κατοίκους του.

(Νίκος Μπογιόπουλος, Ριζοσπάστης, Τρίτη 6 Φλεβάρη, σ.31)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Πολύδωρα; Πού είναι οι διαδηλώσεις; οέο; Δεν κάνετε και κανα μνημόνιο με τον καιρό λέω εγώ, να κλείνει μόνο μία λωρίδα όποτε έχει κακοκαιρία;

τσόκτσοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: