Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

Την έσωσα τη γιαγιά ...

Μινάρας πατρινός, με παρκαρισμένο τζιπ πάνω στο πεζοδρόμιο, και τίγκα στην κούτα μέσα τον τζίπ ... δε βλέπει τίποτα στο πίσο τζάμι.

Ξεκινάει να κάνει όπισθεν για να κατέβει στο δρόμο. Γιαγιά βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πορείας του παπάρα ... Εγώ είμαι το αμέσως επόμενο θύμα. Όλοι περιμένουμε στο φανάρι για να περάσουμε, πεζοί.

Ο τύπος ΔΕΝ κινείται αργά, αλλά ξεκινάει όπισθεν με φόρα και άνεση. Κοιτάω τυχαία δεξιά μου, και βλέπω την αμέριμνη γιαγιά, και το αμάξι στο μισό μέτρο. Βουτώ τη γιαγιά, αρχίζω να γκαρίζω στον παπάρα να σταματήσει, και ευτυχώς στο τρίτο "Ε" που αναφώνησα (σε ντο μινόρε ήτο, για τους μουσικόφιλους) σταμάτησε.

Η γιαγιά δεν έχει αντιληφθεί πολλά, αρχίζει να τα χώνει στον τύπο, ο οποίος δε βγαίνει καν να δει τί έχει γίνει, αλλά ανοίγει την πόρτα και λέει "Ε ναι, πώς να σας δώ, αφού έχω τις κούτες ...".

Η γιαγιά φεύγει με μπινελίκια του παλιού καλού καιρού, και εγώ με ευγενικό τρόπο προσπαθώ να του εξηγήσω πόσο μαλάκας, αρχίδι, και παπάρας μαζί είναι.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έπρεπε να είχα κάνει τσαμπουκα. Απλά με συγκράτησε το γεγονός ότι θυμώνω καθημερινά με τις μαλακίες του ελληναριού τώρα που είμαι στη μαμά πατρίδα, και αποφάσισα να είμαι λίγο πιο ήρεμος, μπας και πάθω έλκος την άλλη βδομάδα και όχι αύριο ... :@

τσοκτσοκ

6 σχόλια:

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Το λάθος σου ήταν που δεν έκανες τσαμπουκά στο λακαμά. Όχι πως θα καταλάβαινε τίποτα αλλά θα γλύτωνες το έλκος.
Πάντως εγώ έχω ένα πρόσθετο λόγο να σκάω με τα μιναρογαΐδούρια. Έχει γίνει της μόδας όταν σε βλέπουν να περιμένεις στο STOP κι αυτοί είναι στον κάθετο δρόμο αλλά στρίβουν για να μπουν στο δικό σου να μην βγάζουν φλας για να κάνεις κι εσύ τη δουλειά σου και να σου χαμογελάνε ειρωνικά επειδή σε ταλαιπώρησαν. Γενικά υπάρχει ένας άγνωστος πόλεμος ανάμεσα στο ΜΙΝΑΡΑ και το φλας. Αναρωτιέμαι αν οι δάσκαλοι οδήγησης τους λένε ΤΙ είναι αυτός ο λεβιές δίπλα στο τιμόνι.
Σταδιάλα Αρχοντόβλαχοι που αφήσατε το αγροτικό και πήρατε GPRS.

fisherman είπε...

Τζάμπα να συνεχίζεσαι μου φαίνεται ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλίτσα του δεν πα να πατήσει και κάνα δύο ...; Η δουλειά του να γίνει. Και εσύ το έχεις κάνει και εγώ και όλοι απλά δεν πήραμε χαμπάρι ή απλά 2 μέτρα 2 σταθμά.

Christos Saroglou είπε...

κεφαλιά φίλε μου.

μόνο έτσι καταλαβαίνουμε, καμιά φορά κι εμείς οι ίδιοι! :)

Ανώνυμος είπε...

εμένα μου τη δίνει άγρια στα νεύρα που δεν σταματάνε οι "μινάρες" στις διαβάσεις (τις γραμμοσκιασμένες) ούτε και όταν περνάνε μικρά παιδιά ή και γυναίκες με καροτσάκια - άσε που μερικοί πιο ξύπνιοι παρκάρουν ακριβώς στο ... κέντρο !!!

Thorin είπε...

Ah re file apo tote pou eimasta mikra paidia panta to elega oti tha kaneis kati megalo stin zwi sou! xaxaxaxaxaxa!!!
Pera apo tin plaka wraios. Pige prin kati meres na me patisei enas paparas ispanos edw,epeidi den stamatise se diavasi pezwn, akousa ta anikousta sta ellinika, veveos vevos!!!!!

ttsok είπε...

@faros: μινάρηδες στα βόρεια; έχουν φτάσει μέχρι εκεί; χμ ... κακό αυτό!

@thorin: άκουσες τα ανήκουστα ελληνικά; δηλαδή ο τύπος ήταν Έλληνας;