Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Μα τί τεράστιος Ηλεκτρολόγος που είμαι ...

Όταν πέρασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο, η υφήλιος ολόκληρη ήξερε ότι ένας τεράστιος ηλεκτρολόγος έπαιρνε τη σωστή του ρώτα.


2 χρόνια μετά, το ταλέντο μου αναδείχθηκε όταν ήθελα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια να τα έχω σε πρίζα με γείωση. Σωστά. Κόντεψα να αλλάξω όλες τις πρίζες του σπιτιού για να γίνει αυτό και να γκρεμίσω και λίγο από τον τοίχο, πριν προλάβει ο θείος μου να μου πει, ότι τα φωτάκια, έχουν διπολικό φίς, οπότε και στη γή να τα έθαβα όπως ήταν, το ίδιο και το αυτό ... Δεν είχαν γείωση τα φωτάκια από μόνα τους, τα' βαζα δεν τα' βαζα στην πρίζα ...


Σήμερα, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Προσπαθούσα να ανακαλύψω γιατί είχα βόμβο στα windows από τα ηχεία και γιατί στο Ubuntu είχα distortion όταν έπαιζε μουσική. Και να σου τα forums, και να σου να τσεκάρω τα βύσματα, και να σου η ενημέρωση των drivers. Το μικρόφωνο μαλάκα που ήταν ανοιχτό και μικροφώνιζε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ;;;

Χμ ... Τελικά, ότι και να λέει ο ερυθρός, εγώ θα γίνω γιδοβοσκός ... Κάνει και ρίμα.

τσοκτσοκ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι να το έχεις το ταλέντο ή να μη το έχεις. Εγώ δεν άκουγα ήχο, o ο ενισχυτής ήταν κανονικά συνδεδεμένος και είχα πάθει κωλόπλακα. Πήρα σβάρνα τα maunual, μετά πάρα πολύ απλά άνοιξα τον ενισχυτή :)))

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ελα ρε συ μη μασάς!είναι που σας μαθαίνουν να περνάτε τα ηλεκτρικά σε ολόκληρο ουρανοξύστη αλλά να μην μπορείτε να σκεφτείτε οτι μικροφωνίζει το μικρόφωνο, δεν φταίτε εσείς!Πάντως, αυτά δεν πρέπει να σε πτοούν!Μακάρι και γω να είχα λίγη κλίση στα μαθηματικά να πήγαινα 1 δέσμη, να πήγαινα και γω στο Πολυτεχνείο και να μην κατέληγα με ψυχολογικά από ένα τμήμα που λέγεται Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Το γεγονός ότι άλλαξες τις παλιές διπολικές με σούκο(με γείωση όμως) δεν είναι κακό. Σε όλα τα καινούρια σπίτια υπάρχουν πρίζες με γείωση. Σου χω και καλύτερο: Εγώ μια μέρα τρελλάθηκα και άλλαξα όλα τα καλώδια του σπιτιού με δυομισάρια και τις 10αρες ασφάλειες σε 16άρες. Δε γνωρίζουμε τι φορτία θα χρειαστούμε τα επόμενα χρόνια, οπότε καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι ε;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

να ρωτήσω κάτι?γιατί χρειάζεται να αλλάξεις τις μπρίζες και να τις γειώσεις?υπάρχει λόγος ή έτσι σας τη βαράει?

Rizobreaker είπε...

Φίλε tsok για να αισθανθείς καλύτερα, σου λέω ότι κι εγώ που είμαι ηλεκτρονικός τα ίδια με σένα θα έκανα μάλλον! Ααα έχω δουλέψει και βοηθός ηλεκτρολόγου!! Όχι παίζουμεεε... ;-)

ttsok είπε...

@Παρτιζάνα: άλλαξα τις πρίζες στον τοίχο ώστε αντί να είναι οι παλιές διπολικές που συχνά ξεμένουν κακώς και στις εγκαταστάσεις των νέων σπιτιών, με τριπολικές σούκο (εμπειρικά και γουβωτές). Αυτό ώστε αν υπάρχει συσκευή/λάμπα/δονητής/εσπρεσιέρα με φις με γείωση, να κάνει το κονέ με την πρίζα. Έτσι ώστε να μην καεί ο καφές και να μην πάθουμε ανακοπή απο του οργασμούς. ;-)

@Υπόλοιποι: Χμ ... σε τί κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας άραγε ...

ανεστης είπε...

Με τέτοιο κρύο λογικό είναι, το μυαλό μπαίνει κατάψυξη...

ttsok είπε...

;-)

χμ, αυτό πάει κι έρχεται. Το άλλο με τα φωτάκια, που ήταν σε νορμάλ θερμοκρασίες με ανησυχεί ...