Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

Λαζοπούλεια Ιστολογίασις...

Έντονη η κίνηση σήμερα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, κριτικά εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου.


Θα σταθώ σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που γίνεται στον Ανέστη, Για τον κύριο Λαζόπουλο, γιατί τα υπόλοιπα ποστ που τσέκαρα δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα, όπως και τα αντίστοιχα ιστολόγια βέβαια. Ανήκουν στην κατηγορία των "θέλω να ανέβουν τα στατιστικά μου τώρα, ναι αυτό θέλω ..."

Την άποψή μου την σεντονοποίησα στον Ανέστη, και καταχράστηκα το χώρο εκεί αρκετά.


Συνοψίζεται στα εξής. Μπορεί να είναι το μόνο υποφερτό 2ωρο της Ελληνικής TV αυτή τη στιγμή, αλλά επιδέχεται κριτικής απαραιτήτως. Παρ' όλ' αυτά, και σε μία "ιδανική TV" πάλι πολύ καλή θα ήταν η εκπομπή! Γιατί έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά θεωρώ.

Επιτέλους υπάρχει κάποιος που σε μία ιδιωτική TV, καυτηριάζει τα κακώς πολιτικά και κοινωνικά κείμενα, με ουσιαστική ποιτικά και αισθητικά άξια παρέμβαση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ξέρω για κυκλώματα και τί μπορεί να παίζει από πίσω, και αν πήγε ο Λαζόπουλος στρατό το '80, και τί έκανε τότε, κτλ κτλ. Οι άνθρωποι εξελισσόμαστε και αλλάζουμε, όπως και οι απόψεις μας και τα πιστεύω μας.


Αυτό που περιμένουμε πιστεύω, είναι μία αυτοκριτική και ένας αυτοσαρκασμός από το Λαζόπουλο σιγά σιγά, όπως πολύ σωστά τονίζει και ο Ανέστης. Και βέβαια, μία πρόταση από την πλευρά του. Γιατί καλά σηκώνεσαι από τον καναπέ όπως φωνάζεις, αλλά μην πας μόνο για κατούρημα και γυρίσεις και ξανα-αράξεις ...

τσοκτσοκ

6 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Πολύ καλός ο Λάκης!!
Μέσα στο χάλι που λέγεται ελληνική τηλεόραση μακάρι να υπήρχαν 10 Λαζόπουλοι!! Και μην ξεχνάμε τη δουλειά του σε θέατρο-κινηματογράφο!!

Φίλε ttsok σε προσκαλώ στο μπλογκοπαιχνίδι μου! Πες μας για "ενθύμια" που απέκτησες στην παιδική ή εφηβική ηλικία!!
http://rizobreaker.blogspot.com/2007/11/blog-post_21.html

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τα torrents που κατεβάζω κάθε βδομάδα. Live στην tv δεν το βλέπω, γιατί έχει σημεία που μου την σπάνε και θέλω να κάνω forward και φυσικά να μην βλέπω τις διαφημίσεις.

Τα σημεία που μου την σπάνε είναι κάποιες φορές που λαϊκίζει ή πάει στο εύκολο γέλιο και σ' εκείνο που θέλει ν' ακούσει ο κόσμος. Επίσης έχει χοντρές εμμονές με τα τηλε-σκουπίδια και τους δίνει άδικα πολύ χρόνο. Και το ίδιο κάνουν κι αυτά. Έχει ανοίξει διάλογο με αυτά. Κάπου έχει και πλάκα αλλά έχει καταντήσει και βαρετό. Και μάλλον είναι αυτό που του δίνει και τα νούμερα.

Τώρα, η πολιτική κριτική που κάνει σε γενικές γραμμές είναι σωστή, αλλά και πάλι είναι στιγμές που είναι επιφανειακή και δεν νομίζω και να το πολυψάχνει. Στην διαδικασία του ΠΑΣΟΚ είχε εμμονές με τον Παπανδρέου, του έκανε γενικά σωστή κριτική, αλλά τον Βενιζέλο του έκανε ανούσια κριτική. Ότι είναι χοντρός, εγωιστική συμπεριφορά κτλ. Δεν το πήγαινε στις πολιτικές θέσεις.

Επίσης γενικά κάνει μια κριτική ότι το πρόβλημα είναι θέμα προσώπων που είτε είναι ανίκανα, είτε δεν δουλεύουν, είτε κλέβουν... Ότι π.χ. η ΝΔ δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε και κοροϊδεύει τον κόσμο... Ενώ αν έκανε αυτά που υποσχέθηκε θα ήμασταν καλύτερα.

Έκανε κι ένα φάουλ χθες με το θέμα των ναρκωτικών και πήρε θέση υπέρ της αποποινικοποίησης και του διαχωρισμού μαλακών και σκληρών.

Πολύ καλό στην τελική το Αλ Τσαντήρι κι έχει πολύ γέλιο. Αλλά για ανώτερη και πιο ουσιαστική πολιτική κριτική προτιμώ την Ελληνοφρένεια (ειδικά την ραδιοφωνική). Την οποία αντιγράφει και πολλές φορές ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Η ραδιοφωνική ελληνοφρένεια όντως είναι η πιό κριτική σατιρική εκπομπή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.Ο Λάκης, καλός σε μερικά σημεία, είναι κι αυτός μέρος του star system. Είναι αυτό που λένε tv persona. Και αυτά που λέει ο rocean είναι σωστά. Και κάτι άλλο: δεν παρακινεί σε δράση η εκπομπή, αλλά είναι εκπομπή -ενώ νομίζω όταν ξεκίνησε ήταν πιό ουσιαστική στον τομέα αυτό- του στυλ "τρώω και βλέπω Λάκη, γελάω, βρίζω, νάνι". Λένε πως θέλει να την τελειώσει εφέτος. Ίσως είδε πως επήλθε ο κορεσμός της εκπομπής.

ανεστης είπε...

...και μόνο το γεγονός οτι το κάναμε θέμα συζήτησης δείχνει οτι νοιώθουμε να μας αφορά. Άρα έχει πιάσει το θέμα σωστά, περιμένουμε να πει αυτά που σκεφτόμαστε.\Κάτι είναι κι αυτό.

ttsok είπε...

@rocean: Συμφωνώ με αυτά που λες. Απλά και ο δικός του ρόλος είναι χρήσιμος στην κοινωνία μας. Όχι επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο στην Ελληνική τηλεόραση. Αλλά επειδή είναι κάτι αισθητικά όμορφο και σατυρικά/πολιτικά καυστικό. Και τέτοιου είδους, αστική σάτυρα/κωμωδία, έχει ανάγκη ο λαός. Όσο για το αν κάνει πρόταση, ναι γενικά δεν κάνει συγκεκριμένη πρόταση. Παρ' όλ' αυτά, καλεί τον κόσμο να αρχίσει να μιλάει, να διαφωνεί, να σηκωθεί από τον καναπέ του ... Είδωμεν. Τέλος για τα ναρκωτικά, διαφωνώ με την ανάλυσή του, δεν θα συμφωνούμε σε όλα ;-). Αν και πιστεύω περισσότερο πρόκληση ήταν προς την κυβέρνηση αυτό, για το φόρο στα ναρκωτικά.

@ανέστης: Συμφωνώ. Περιμένουμε κάτι από αυτόν όντως. Και στην τελική, μην ξεχνάμε ότι είναι κι αυτός άνθρωπος, που παρά τα εκατομμύρια που παίζουν μπροστά του, (μέχρι στιγμής) κρατάει μία διαφορετική από το σύνηθες στάση.

fisherman είπε...

Ο Λάκης λέει αυτό που όλοι θέλουμε να ακούμε … τον πόνο μας… Λέει αυτό που θα θέλαμε να πούμε στην τηλεόραση αλλά δε μπορούμε…
Ο ΛΑΚΗΣ όμως μπορεί και να πει κάτι που θέλουν άλλοι να ακούσουμε και εμείς να νομίζουμε ότι είναι δικό μας …!!!!! Προσοχή! το νόστιμο «γλυκό» που μας προσφέρει έχει το σκοπό του, μπορεί τελικά να καθοδηγεί κάπου ή να το κάνει στο μέλλον. Πίσω από τον μανδύα του παιδιού του λαού κρύβεται ένας άνθρωπος που δε ξέρουμε τι σκοπούς έχει και ποιος τον αφήνει (ιδιώτες) τόσο καιρό να κάνει εκπομπές θάβοντας συμφέροντα που άλλοι ούτε καν αναφέρουν… Δεν είναι περίεργο;
Αν κάποια μέρα βγει και πει ο τάδε μεγαλο – καρχαρίας είναι καλό παιδί δεν θα τον πιστέψουν όλοι αυτοί που τον ακούνε ευλαβικά ;;;;
Ο Λάκης χτίζει τις βάσεις για να διαμορφώνει κάποιος ή κάποιοι την κοινή γνώμη ετσι μου φαίνεται εμένα