Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

Οι μισθοί των βουλευτών ...

Με αφορμή ένα άρθρο στο σημερινό Ριζοσπάστη:

Το ΠΑΜΕ για τους μισθούς των βουλευτών

Απαράδεκτη και προκλητική για την εργατική τάξη της χώρας χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ κάθε προσπάθεια για τη διεκδίκηση αναδρομικών και αυξήσεων στις αποδοχές των βουλευτών. Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι κάθε διεκδίκηση αύξησης από την πλευρά των βουλευτών «είναι πρόκληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται την αντιλαϊκή επίθεση της ακρίβειας, των αυξήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τις υπηρεσίες. Οταν ο κατώτερος μισθός μεικτά είναι 657 ευρώ και το κατώτερο μεροκάματο μεικτά είναι 29,39 ευρώ και τα κέρδη του κεφαλαίου μεγαλώνουν κάθε μέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, μπροστά και στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Θυμήθηκα κλασσικές ατάκες τύπου "Όλοι ίδιοι είναι εκεί μέσα", "Και οι 300 τα ίδια είναι, τα παίρνουν", κτλ κτλ. Ε, τελικά μάλλον δεν είναι ολοι ίδιοι:

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με το πραγματικό εισόδημα των βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΚΚΕ:

«Τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σχετικά με το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και των ευρωβουλευτών για το οικονομικό έτος 2006 (χρήση 2005) σε ό,τι αφορά την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, καθώς και όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί, δεν καταγράφουν το πραγματικό εισόδημά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΓ της ΚΕ, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) παραχωρούν στο ταμείο της ΚΕ το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης και τους επιστρέφεται μόνο ένα μέρος αυτού, που αντιστοιχεί στο επίπεδο του μέσου μισθού του δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΚΚΕ και τις Αποφάσεις της ΚΕ.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν εγγράφως ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το ποσό που αντιστοιχεί στα πραγματικά τους εισοδήματα».

Κάπου αλλού λοιπόν πρέπει να αναζητηθούν αυτοί που "τα τρώνε" στη Βουλή και καλό είναι να μην ισοπεδώνονται κάποιες καταστάσεις έτσι εύκολα. Κι αν κάποιοι αναζητούν "το πιο πλούσιο κόμμα της ελληνική βουλής", μάλλον αλλού θα το βρουν.

Θυμάμαι μόνο και γελάω, αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ να καταθέτουν το 8% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα τους, όταν τους κάλεσε να το πράξουν ο Καραμανλής ... Χμ, πόσο οφθαλμοφανές είναι ποιοι πάνε για να φάνε και ποιοι για να δουλέψουν ...

τσοκτσοκ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στης βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα" όπως στιχούργησε ο Ψαριανός...Ουπς!!! βουλευτής δεν είναι κι αυτός τώρα;...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Η μη απόδοση έστω μέρους της αποζημίωσης των βουλευτών των αστικών κομμάτων οφείλεται στις προσωπικές προεκλογικές εκστρατείες. Σε αυτό τους δικαιολογώ απόλυτα. Αν είσαι πχ υποψήφιος της ΝΔ και δε διαθέσεις ούτε ένα ευρώ απλά δε θα εκλεχθείς. Θεωρώντας δεδομένη μια έδρα τη διεκδικούν. Ιδανικό παράδειγμα η τριεδρική Λακωνία με δύο έδρες στη ΝΔ και μία στο ΠΑΣΟΚ. Σας πληροφορώ ότι οι ομοϊδεάτες σφάζονται μεταξύ τους και αναρωτέμαι: Τα ποσά που ξοδεύονται θεωρούνται επενδύσεις; Ρητορικό το ερώτημα...