Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2007

Week's Top Five, 7


1) Doors, Love me two times,
2) Caravan, Place of my own,
3) The Beatles, Taxman,
4) Camel, Lady Fantasy,
5) Jethro Tull, Boureé

τσοκτσοκ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2007

Μία τουαλέτα με προοπτική ...


Σε μία pub στο camden town ...


Τελικά το Αγγλικό Χιούμορ ...



Δεν είναι και πάντα τόσο κακό ...




τσοκτσοκ

Οι τρομοκράτες των Σούπερ-Μάρκετ


Στην δημοκρατική Αγκλαιτέρρα, σε κατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερμάρκετ στην Αγγλία - που είναι και από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, εάν κάμεις το λεγόμενο "Illegal Entry" τότε ...


... τότε άστα να πάνε. Πράσινοι καπνοί κτλ κτλ ...

Τώρα τί εννοούν Illegal Entry, δεν είναι και απόλυτα καθορισμένο. Το ότι βέβαια μπορεί να γίνει χαμός επειδή κάποιος θα κλέψει μία σοκολάτα και να πάθουν ασφυξία άλλοι 30 που θα είναι στο σουπερμάρκετ εκείνη την ώρα, άλλο αυτό ... Εντάσσεται στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών ...

τσοκτσοκ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

Λαζοπούλεια Ιστολογίασις...

Έντονη η κίνηση σήμερα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, κριτικά εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου.


Θα σταθώ σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που γίνεται στον Ανέστη, Για τον κύριο Λαζόπουλο, γιατί τα υπόλοιπα ποστ που τσέκαρα δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα, όπως και τα αντίστοιχα ιστολόγια βέβαια. Ανήκουν στην κατηγορία των "θέλω να ανέβουν τα στατιστικά μου τώρα, ναι αυτό θέλω ..."

Την άποψή μου την σεντονοποίησα στον Ανέστη, και καταχράστηκα το χώρο εκεί αρκετά.


Συνοψίζεται στα εξής. Μπορεί να είναι το μόνο υποφερτό 2ωρο της Ελληνικής TV αυτή τη στιγμή, αλλά επιδέχεται κριτικής απαραιτήτως. Παρ' όλ' αυτά, και σε μία "ιδανική TV" πάλι πολύ καλή θα ήταν η εκπομπή! Γιατί έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά θεωρώ.

Επιτέλους υπάρχει κάποιος που σε μία ιδιωτική TV, καυτηριάζει τα κακώς πολιτικά και κοινωνικά κείμενα, με ουσιαστική ποιτικά και αισθητικά άξια παρέμβαση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ξέρω για κυκλώματα και τί μπορεί να παίζει από πίσω, και αν πήγε ο Λαζόπουλος στρατό το '80, και τί έκανε τότε, κτλ κτλ. Οι άνθρωποι εξελισσόμαστε και αλλάζουμε, όπως και οι απόψεις μας και τα πιστεύω μας.


Αυτό που περιμένουμε πιστεύω, είναι μία αυτοκριτική και ένας αυτοσαρκασμός από το Λαζόπουλο σιγά σιγά, όπως πολύ σωστά τονίζει και ο Ανέστης. Και βέβαια, μία πρόταση από την πλευρά του. Γιατί καλά σηκώνεσαι από τον καναπέ όπως φωνάζεις, αλλά μην πας μόνο για κατούρημα και γυρίσεις και ξανα-αράξεις ...

τσοκτσοκ

Week's Top Five, 6

1) Πέγκυ Ζήνα, Μη ρωτάτε

χαχαχαχα .... gotchaaaaa

Μεταλλική αυτή η βδομάδα για να ξυπνήσουμε λίγο, να τσιτώσουμε λιγάκι, να φύγουν και τα άγχητα ...


1) Pantera, Domination
2) Metallica, Damage Inc.
3) Machine Head, Ten Ton Hammer
4) Megadeth, Hangar 18
5) The Haunted, In vein

Προς έτερον ήμισυ: Είμαι καλά, όχι είμαι καλά μην αγχώνεσαι...


τσοκτσοκ

Μποτιλιάρισμα από τον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων ...

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους προκαλούνται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Η τροχαία με έκτακτα μέτρα έχει αποκλείσει την κίνηση στις Μητροπόλεως, Αιόλου, Αδριανού και Καπνικαρέας και την κίνηση στην οδό Ρηγίλλης και στη δεξιά λωρίδα της Βασιλίσσης Σοφίας. Αγανακτησμένοι οδηγοί και απλοί πολίτες που ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους αντέδρασαν έντονα από τις ρυθμίσεις. Χαρακτηριστικά δήλωναν:

"Με αυτούς τους εορτασμούς τί θα καταφέρουν επιτέλους;"
"Εμάς δεν μας σκέφτονται; Τόσος κόσμος ταλαιπωρείται"
"Αντί να κάνουν τις δουλειές τους, βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν εορτασμούς!"



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ δήλωσε:
"Καλύτερα οι ένοπλες δυνάμεις να κάνουν τους εορτασμούς τους με αυτόν τον τρόπο παρά να παρελαύνουν με στολή στην πορεία για τη 17η Νοέμβρη!"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε: "Κανένα σχόλιο, έχω πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα στο παρελθόν"

Από τη Χαρ. Τρικούπη δηλώσεις "Έχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με το κράτος της δεξιάς και τον σκληρό καπιταλισμό!"

Αναμένονται αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς.

τσοκτσοκ

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

Οι μισθοί των βουλευτών ...

Με αφορμή ένα άρθρο στο σημερινό Ριζοσπάστη:

Το ΠΑΜΕ για τους μισθούς των βουλευτών

Απαράδεκτη και προκλητική για την εργατική τάξη της χώρας χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ κάθε προσπάθεια για τη διεκδίκηση αναδρομικών και αυξήσεων στις αποδοχές των βουλευτών. Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι κάθε διεκδίκηση αύξησης από την πλευρά των βουλευτών «είναι πρόκληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται την αντιλαϊκή επίθεση της ακρίβειας, των αυξήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τις υπηρεσίες. Οταν ο κατώτερος μισθός μεικτά είναι 657 ευρώ και το κατώτερο μεροκάματο μεικτά είναι 29,39 ευρώ και τα κέρδη του κεφαλαίου μεγαλώνουν κάθε μέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, μπροστά και στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Θυμήθηκα κλασσικές ατάκες τύπου "Όλοι ίδιοι είναι εκεί μέσα", "Και οι 300 τα ίδια είναι, τα παίρνουν", κτλ κτλ. Ε, τελικά μάλλον δεν είναι ολοι ίδιοι:

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με το πραγματικό εισόδημα των βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΚΚΕ:

«Τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σχετικά με το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και των ευρωβουλευτών για το οικονομικό έτος 2006 (χρήση 2005) σε ό,τι αφορά την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, καθώς και όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί, δεν καταγράφουν το πραγματικό εισόδημά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΓ της ΚΕ, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) παραχωρούν στο ταμείο της ΚΕ το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης και τους επιστρέφεται μόνο ένα μέρος αυτού, που αντιστοιχεί στο επίπεδο του μέσου μισθού του δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΚΚΕ και τις Αποφάσεις της ΚΕ.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν εγγράφως ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το ποσό που αντιστοιχεί στα πραγματικά τους εισοδήματα».

Κάπου αλλού λοιπόν πρέπει να αναζητηθούν αυτοί που "τα τρώνε" στη Βουλή και καλό είναι να μην ισοπεδώνονται κάποιες καταστάσεις έτσι εύκολα. Κι αν κάποιοι αναζητούν "το πιο πλούσιο κόμμα της ελληνική βουλής", μάλλον αλλού θα το βρουν.

Θυμάμαι μόνο και γελάω, αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ να καταθέτουν το 8% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα τους, όταν τους κάλεσε να το πράξουν ο Καραμανλής ... Χμ, πόσο οφθαλμοφανές είναι ποιοι πάνε για να φάνε και ποιοι για να δουλέψουν ...

τσοκτσοκ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Η χαρά της εκσπερμάτωσης ...

Ευτυχώς που μου ήρθε αυτό το email ...



και κατάλαβα ότι η εκσπερμάτωση είναι σκέτο Happiness ...


Να το ξέρετε κι εσείς, ε;


τσοκτσοκ

Μα τί τεράστιος Ηλεκτρολόγος που είμαι ...

Όταν πέρασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο, η υφήλιος ολόκληρη ήξερε ότι ένας τεράστιος ηλεκτρολόγος έπαιρνε τη σωστή του ρώτα.


2 χρόνια μετά, το ταλέντο μου αναδείχθηκε όταν ήθελα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια να τα έχω σε πρίζα με γείωση. Σωστά. Κόντεψα να αλλάξω όλες τις πρίζες του σπιτιού για να γίνει αυτό και να γκρεμίσω και λίγο από τον τοίχο, πριν προλάβει ο θείος μου να μου πει, ότι τα φωτάκια, έχουν διπολικό φίς, οπότε και στη γή να τα έθαβα όπως ήταν, το ίδιο και το αυτό ... Δεν είχαν γείωση τα φωτάκια από μόνα τους, τα' βαζα δεν τα' βαζα στην πρίζα ...


Σήμερα, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Προσπαθούσα να ανακαλύψω γιατί είχα βόμβο στα windows από τα ηχεία και γιατί στο Ubuntu είχα distortion όταν έπαιζε μουσική. Και να σου τα forums, και να σου να τσεκάρω τα βύσματα, και να σου η ενημέρωση των drivers. Το μικρόφωνο μαλάκα που ήταν ανοιχτό και μικροφώνιζε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ;;;

Χμ ... Τελικά, ότι και να λέει ο ερυθρός, εγώ θα γίνω γιδοβοσκός ... Κάνει και ρίμα.

τσοκτσοκ

Κρυώωωωωννωωω

Στην Πάτρα θα ήμανε δίπλα σε τζάκι, θα είχα φτιάξει μία κοτόσουπα, αλλά θα είχε 16 βαθμούς έξω ...
Εδώ, δεν έχω τζάκι, δεν έχω κοτόσουπα, και έχει -3 όξω ...


Χμ ... λάθος συγχρονισμός ...


τσοκτσοκ

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2007

Week's Top Five, 5


1) Deep Purple, You keep on Movin'
2) Dream Theater, Learning to Live
3) UFO, Doctor Doctor
4) Pink Floyd, Echoes pt1
5) Tool, Jambi

τσοκτσοκ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Τα στατιστικά ενός blog

κρύβουν πάντα εκπλήξεις. Αρκεί μία μικρή μελέτη τους ...

Αφενός, θέλω να προειδοποιήσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζονται αυτήν την Κυριακή να φορέσουν τα καλά τους και να κατευθυνθούν στα εκλογικά τμήματα των τοπικών οργανώσεων, να ξέρουν ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για βασανιστήρια στο ΣΕΞ. Ω ναι, δεν τους έφτασε το σκληρό Ροκ, τα μαλακά ναρκωτικά, τα ζεϊμπέκικα και κάθε είδους γιαλατζί μαλακίες, θέλουν και "βασανιστήρια στο σέξ".


Ναι καλά προσέξατε από domain του ΠΑΣΟΚ είναι (έχω σβήσει IP και το κομμάτι που αφορά στο συγκεκριμένο PC). Και δεν έψαχναν απλά για sex όπως γράφει στο keyword - ο tracker δεν δείχνει ελληνικούς χαρακτήρες. Το ολόκληρο το λινκ του referrer δεν μπορούσα να το βγάλω στο screenshot, δεν χωρούσε οπότε και φαίνεται μόνο το μισό, αλλά είναι αυτό εδώ. Έψαχναν λοιπόν για ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ στο σεξ ...


Και ντάξει ρε μάγκες, καλά κάνετε και τα θέλετε τα βασανιστήρια στο σεξ. Στην τελική η κοινωνία νομίζει ότι εκεί κάνετε δουλειά, ενώ εσείς είστε πετσάκηδες με περικεφαλαία. Μία ερώτηση να κάνω;;; Με dialup σύνδεση θα τα δείτε τα βασανιστήρια ρε τσίπηδες;;;

Αφετέρου, σε κάποιους από τους τακτικούς φίλους αυτού του blog θα ήθελα να αποκαλύψω την ύπαρξη των Bookmarks ή Αγαπημένα, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείτε ελληνικό ή αγγλικό Internet Explorer 7. Αν και διαφωνώ πολύ με την επιλογή ενός τέτοιου browser, μιας και ο Firefox θα ήταν πολύ πιο ασφαλής και γρήγορος, τουλάχιστον χρησιμοποιείστε τα "Αγαπημένα". Θα σας γλυτώσει από τον κόπο να ψάχνετε μονίμως από το Google το δημοφιλές ετούτο blog. Υπάρχουν βέβαια και οι RSS readers. Όπως ο RSSowl:

Για να μην χρειάζεται να επισκέπτεστε το μπλόγκιον ετούτο άδικα, χωρίς να έχω κάμει κάποιο νέο ποστ.


τσοκτσοκ



90 Χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση


Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο.
Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα,
οι προλετάριοι ποιανού έθνους
θα αποτελειώσουν το έργο αυτό
δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα.
Το ουσιαστικό είναι
ότι ο πάγος έσπασε,
ότι ο δρόμος άνοιξε,
ότι ο δρόμος χαράχτηκε ...
Β. Ι. Λένιν


Για να μην ξεχνάμε τότε που ο κόσμος έκανε ένα βήμα μπρος ...
Για να μην ξεχνάμε τα βήματα πίσω που κάνει τώρα ...


τσοκτσοκ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Όπως μυστικά και ήσυχα



Όπως μυστικά και ήσυχα
οι βροχές μιλούν στα πέλαγα
να 'μουν προσευχή, να ημέρευα
της ζωής σου τα ανήσυχα

Για άλλη μια φορά σε βρίσκω μάτια μου
βγαίνεις απ' τον καθρέφτη και απ' το κελί μου με τραβάς
Για άλλη μια φορά σε βρίσκω μάτια μου
βγαίνεις απ' τον καθρέφτη και πέφτεις και μαζεύεις τα κομμάτια μου

Και μπροστά στο τέλος τ' άγιο
θα φυλάω ένα πέρασμα
στων αιώνων το συγκέρασμα
να σε συναντήσω κι αύριο

Για άλλη μια φορά σε βρίσκω μάτια μου
βγαίνεις απ' τον καθρέφτη και απ' το κελί μου με τραβάς
Για άλλη μια φορά σε βρίσκω μάτια μου
βγαίνεις απ' τον καθρέφτη και πέφτεις και μαζεύεις τα κομμάτια μου

τσοκτσοκ

Week's Top Five, 4

Ούτε να κατουρήσουμε δεν προκάμαμε αυτήν την εβδομάδα και ξέχασα και το Top Five ...


Σε κλασσικόν oldies mood ήμεθα, οπότε:



1) The Beatles, I want you (She's so Heavy)
2) Fleetwood Mac, Go your own way
3) Santana, Soul Sacrifice
4) Ten Years After, I'd love to change the world
5) The Beatles, I'm only sleeping

τσοκτσοκ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Duke Ellington - In my Solitude

από τον Telonious Monk, στο Βερολίνο το 1973



τσοκτσοκ

Μπορώ να διακτινιστώ

για μία εβδομάδα στο χωριό μου


και το μόνο που θα με απασχολεί να είναι


αν έβαλα ξύλα στο τζάκι και αν σιγαψήθηκαν όπως θα έπρεπε οι μπριζόλες


και η μόνη μου έγνοια να είναι αν γύρισα πλευρό όταν χτύπησε η καμπάνα την Κυριακή

εεεε; το φαντάζεσαι;;;

τσοκτσοκ

Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

Άντε και ο Τσάβες δικτάτορας ...

Είπα κι εγώ, πολύ κράτησε η ουδέτερα θετική/ουδέτερη στάση του in.gr απέναντι στον Τσάβες. Σήμερα στο in.gr για τον Τσάβες:


"Η αντίπολιτευση είχε μιλήσει για αντισυνταγματικές αλλαγές. Την αντίδραση τους έχουν εκφράσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της χώρας, φοιτητές αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν την περιστολή των ελευθεριών."

Ωραία, δηλαδή το παπαδαριό, οι επιχειρηματίες που καταπιέζονται στο να πλουτίζουν αλλά και (ανώνυμες) οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατά καιρούς από τίποτα ΣΙΑ χρηματοδοτούνται για το ανθρωπιστικό τους έργο, είπαν τις μεταρρυθμίσεις δικτατορικές και αντισυνταγματικές!

Πρώτον, ναι αντισυνταγματικές είναι γιατί από Σύνταγμα για τους λίγους, αφορούν σε ένα Σύνταγμα για τους πολλούς.


Δεύτερον, τέτοιες δικτατορίες αν είχαμε και αλλού, μάλλον πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μου φαίνεται ...

τσοκτσοκ

Κουβανικές Εκλογές

Βλέπω τα πιτσιρίκια της οργάνωσης Χοσέ - Μαρτί που περιφρουρούν την κάλπη, κατά τη διάρκεια των κουβανικών εκλογών και σκέφτομαι τις δικές μας. Όταν ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος και ο αντίστοιχος ΝΔίτης σιχαμένος ομόλογός μου, είχε κόπια από τους εκλογικούς καταλόγους, και είχε και έτοιμη λίστα με τη σταυροδοσία που πάσαρε κάθε λίγο και λιγάκι σε αυτούς που ψήφιζαν.



Θαυμάστε την όμορφη δυτικόπνευστη δημοκρατία μας λοιπόν, αμάν πια με τους παλιοκουβανούς τους που έχουν και δικτατορία ...

τσοκτσοκ

ΥΓ: Το άρθο στο Ριζοσπάστη που περιγράφει την δικτατορία στην Κούβα αναλυτικά. Τί καταπίεση κι αυτή ...

Έλα σε μένα

Η συννεφιά και η ποιητική διάθεση εδώ στην Ιγκλαιτέρα συνεχίζεται για τα καλά. Ο Χατζιδάκις συνοδεύει το διαβαστερόν ετούτο πρωινό όμορφα, όπως και τους παρακάτω στίχους του Ν. Γκατσου, που αφιερώνουμε στο έτερον ήμισυ ...

Αν κουραστείς απ' τους ανθρώπους
κι είν' όλα γύρω γκρεμισμένα
Μην πας ταξίδι σ' άλλους τόπους
Έλα σε μένα, έλα σε μένα

Κι αν πέσει απάνω σου το βράδυ
με τ' άστρα του τ' απελπισμένα
Μη φοβηθείς απ' το σκοτάδι
Έλα σε μένα, έλα σε μένα

Έλα και γείρε το κεφάλι
στα χέρια μου τ' αγαπημένα
Να ζήσεις τ' όνειρο και πάλι
Έλα σε μένα, έλα σε μένα

Κι αν δεις καράβια να σαλπάρουν
κι αν δεις να ξεκινάνε τρένα
Μην πεις μαζί τους να σε πάρουν
Έλα σε μένα, έλα σε μένα

Έλα και κάθισε δεξιά μου
σαν ξεχασμένος αδερφός
Να μοιραστείς την μοναξιά μου
και να σου δώσω λίγο φως
Έλα σε μένα, έλα σε μένα


τσοκτσοκ

Έλα πάρε μου τη λύπη

Είσαι ένα περιστέρι που πετά στον ουρανό
Πάμε να ‘βρουμε ένα αστέρι σ’ έναν κόσμο μακρινό

Έλα να ‘βρουμε ένα αστέρι
που πετά ψηλά στον ουρανό

Είσαι ένα καρδιοχτύπι, μου ‘χεις κόψει τα φτερά
Έλα πάρε μου τη λύπη, έλα δωσ’ μου τη χαρά

Είσαι ένα καρδιοχτύπι
μου ‘χεις κόψει τα φτερά

Τα γαρύφαλλα σου μέτρα, σ’ αγαπώ όσο κανείς
Κάνω την καρδιά μου πέτρα και προσμένω να φανείς

Έλα και σε περιμένω
στη γωνιά του δρόμου να φανείς

τσοκτσοκ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2007

Αν το διδακτορικό δεν πάει και γαμιώντας ...

αλλά τα καταφέρνω καλά στη μαγειρική και στα χιουμοριστικά δρώμενα, μπας και είναι προτιμότερο να γίνω σεφ ή stand up comedian ή γιδοβοσκός στην τελική;;;


τσοκτσοκ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2007

Σχολικές Καταλήψεις ...


Τις καταλήψεις του '90, τις βάφτιζαν ανούσιες τότε ...

Τις καταλήψεις του '98, τις βάφτιζαν ανούσιες τότε ... "Ε, δεν είστε και σαν το '90"

Τις καταλήψεις του '01, τις βάφτιζαν ανούσιες τότε ... "Ε, δεν είστε και σαν το '98"

Τις καταλήψεις του '06, τις βάφτιζαν ανούσιες τότε ... "Ε, δεν είστε και σαν το '01"

Τις καταλήψεις του '07, τις βαφτίζουν ανούσιες ... "Ε, δεν είστε και σαν το '06"

Τους αγώνες του αύριο, θα τους βαφτίζουν πάντα ανούσιους.

Αναρωτιέμαι τί πιο όμορφο από τις καθαρές φάτσες των πιτσιρικάδων, που βγαίνουν λίγο από τη λήθη του φροντιστηρίου και ενός ρυθμούς ζωής 40άρη που τους επιβάλλει η κοινωνία από τα 17 τους.

Αναρωτιέμαι πόσο πιο βαθιά και ουσιαστική η γνώση που θα βγει από μία πολιτική κουβέντα, από μία κουβέντα για το πώς ονειρεύονται την κοινωνία και το σχολείο, από το πώς θα φτιάξουν ένα πανό, τί θα γράψουν στο πανό, πώς θα υποστηρίξουν τις απόψεις τους, πώς θα νικήσουν και θα νικηθούν, πώς θα επιχειρηματολογήσουν, πώς θα αποφασίσουν ...

Κι ας αφήσουν αυτούς που τους φοβούνται να ανακαλύπτουν ζημιές, ταραξίες και χαμένες διδακτικές ώρες ...

Ζημιές κάνουν αυτοί και η σημερινή πολιτική!



Ταραξίες είναι αυτοί που μας εμφυτεύουν τον ανταγωνισμό
από τα γενοφάσκια μας!




Χαμένες διδακτικές ώρες είναι αυτές που καθημερινά μας κάνουν να χάσουμε
επειδή δεν μπορούμε να ζούμε, να διεκδικούμε και να ονειρευόμαστε!


τσοκτσοκ

Η φτώχεια με νούμερα ...

Πριν 2 βδομάδες, όταν σε δελτίο ειδήσεων ανέφεραν ότι το 20% των Ελλήνων είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο Χατζηδάκης από το παράθυρο έλεγε "Δεν το πιστεύω" ... συγκλονισμένος ...

Για να δούμε μερικά νούμερα από το άρθρο του Μπογιόπουλο στο σημερινό Ριζοσπάστη:

Το ποσό, σε απόλυτους αριθμούς, που διατίθεται για την Παιδεία: 6,8δις. ευρώ

Τα καθαρά κέρδη που αποκόμισαν 300 οικογένειες μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εργολάβων, εφοπλιστών και ραντιέρηδων: 9δισ. ευρώ!


Και το άρθρο κάνει μερικούς απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, με αρκετές επαναλήψεις για όσους έχουν διάθεση να παίζουν με τα νούμερα ή έχουν μνήμη χρυσόψαρου:

Ας κάνουμε τη σύγκριση των μεγεθών:

Στην Ελλάδα του Καραμανλή, του Παπανδρέου (και του Βενιζέλου), του Καρατζαφέρη, του Ανθιμου και του εισαγγελέα Σανιδά,

σε 300 οικογένειες χρυσοκάνθαρων

αναλογούν περισσότερα χρήματα

απ' όσα αναλογούν για τις σπουδές και τη μόρφωση του 1,5 εκατομμυρίου παιδιών του ελληνικού λαού που (σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία) φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

* * * * *

Με την απλή «μέθοδο των τριών» προκύπτει ότι:

Το κράτος τους, όταν παρέχει ετησίως το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή των καθαρών κερδών ανά πλουτοκράτη εισηγμένο στη Σοφοκλέους, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την Παιδεία περιορίζεται στο ποσό των 4,5 χιλιάδων ευρώ ανά μαθητή...

Θα το επαναλάβουμε:

Η πολιτική τους, για μερικές εκατοντάδες «προνομιούχους», εξασφαλίζει ετησίως καθαρά κέρδη ύψους 9 δισ. ευρώ.

Για το 1,5 εκατομμύριο των μαθητών (και χωρίς να προστίθενται οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) «εξασφαλίζει» μόλις το 3,4% του προϋπολογισμού και τα ψίχουλα των 6,8 δισ. ευρώ.

Τουτέστιν:

Τα λεφτά που μαζεύει κάθε χρόνο η ολιγαρχία των μερικών εκατοντάδων χρυσοκάνθαρων αυτού του τόπου είναι κατά 32% περισσότερα απ' όσα παρέχει ο προϋπολογισμός του κράτους για να μορφωθούν τα εκατομμύρια παιδιά των λαϊκών οικογενειών!

* * * * *

Αυτή είναι η πολιτική τους, που ενώ γεννά αμύθητο πλούτο για μια χούφτα πλουτοκράτες, την ίδια ώρα φέρνει την Ελλάδα στην ...85η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των δαπανών για την Παιδεία.

* * * * *

Εν ολίγοις: Δεν πρόκειται για ένα απλό πρόβλημα αριθμητικής. Πρόκειται για εξόχως πολιτικό πρόβλημα.

* * * * *

Προς αγαπητούς δεξιούς, γλυκούς δεξιούς, λαϊκούς δεξιούς, προοδευτικούς δεξιούς, γιαλατζί σοσιαλιστές, δεξιούς σοσιαλιστές, προοδευτικούς σοσιαλιστές, "αριστερούς", "σύγχρονους αριστερούς", "γιαλαντζί αριστερούς", "αριστερούς καριέρας", κτλ κλτ:

Το καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

τσοκτσοκ